Прем’єр-ліга 2024-2025: Несподівана статистика АПЛ

Прем’єр-ліга 2024-2025: Несподівана статистика АПЛ

Неочікувані результати та інтригуючі дуелі у новому сезоні

Міжнародна пауза завершилася, і Прем’єр-ліга повертається! У суботу стартує новий етап чемпіонату з лондонського дербі між Тоттенхемом та Вест Гемом.

Обидві команди мали як піднесення, так і падіння на початку сезону, проте статистика дає підстави для оптимізму перед їхньою зустріччю на стадіоні “Тоттенхем Готспур”.

Цей аналітичний огляд розкриє дивовижні статистичні дані, що висвітлюють несподівані тенденції та майбутні зіткнення ключових гравців. Підготуйтеся до несподіванок!

Несподівана статистика АПЛ: Тоттенхем на вершині, протистояння Кудуса та ван де Вена, піднесення Челсі

Прем’єр-ліга повертається на TNT Sports у суботу, з матчем Тоттенхема Анже Постекоглу проти Вест Гема у Північному Лондоні. Для “шпор” це шанс серйозно перезавантажити сезон після катастрофічної поразки від “Брайтона”, яку їхній австралійський тренер назвав “найгіршою з усіх часів”, тоді як команда Хулена Лопетегі прагне відійти від небезпечної зони.

А тепер – до вражаючої статистики від Opta! Один факт показує, у якій таблиці лідирує Тоттенхем, а інший – героя “молотобійців”, який став найкращим дриблером ліги…

Тоттенхем гострий у атаці

Тоттенхем побудував одну з найкреативніших атак у дивізіоні на цей момент, з Домініком Соланком, який доповнив і без того зірковий склад з Сон Хен-міном, Бреннаном Джонсоном, Джеймсом Меддісоном та Тімо Вернером. Це підтверджується даними Opta: Тоттенхем, попереду Ліверпуля та Манчестер Сіті, очолює таблицю за очікуваними голами (xG) цього сезону:

Команда xG
Тоттенхем Готспур 15.03
Челсі 14.66
Ліверпуль 14.03
Манчестер Сіті 13.94
Арсенал 13.09
Борнмут 12.24
Брентфорд 11.3
Манчестер Юнайтед 11.11
Вест Гем Юнайтед 10.96
Фулам 10.93
Брайтон 10.81
Ньюкасл Юнайтед 10.46
Астон Вілла 10.03
Саутгемптон 8.34
Ноттінгем Форест 8.32
Крістал Пелас 8.21
Евертон 7
Вулверхемптон 6.61
Лестер Сіті 5.1
Іпсвіч Таун 5.06

Оскільки Соланк продовжує набирати форму, це загальне число може бути обнадійливим показником для “шпор” у боротьбі за місце у четвірці найкращих. Статистика також показує, що справи не такі вже й похмурі для Вест Гема, принаймні з точки зору xG, адже клуб посідає дев’яте місце в таблиці, випередивши Ньюкасл та Астон Віллу.

Протистояння Кудуса та ван де Вена

Ще одна хороша новина для “молотобійців”. Мохаммед Кудус, хоч і не забив багато голів (відкрив рахунок у минулій грі проти Іпсвіча), є головним гравцем за кількістю завершених дриблінгів. Ганець перевершує таких гравців, як Джеремі Доку та Букайо Сака, а це, теоретично, означає більше можливостей для Джарода Боуена та Нікласа Фулькруга в атаці “молотобійців”, особливо проти Тоттенхема, який часто залишає простір за спинами захисників.

Гравець Завершених дриблінгів
Кудус, Мохаммед 23
Траоре, Адама 21
Хатчінсон, Омарі 18
Доку, Джеремі 16
Ндіайє, Іліман 15
Мітома, Каору 15
Сака, Букайо 14
Роджерс, Морган 14
Мейну, Кобі 14

Однак, битва між швидкісними гравцями стане однією з головних подій суботнього післяобіднього матчу, з Міккі ван де Веном (найшвидшим на даний момент) та Кудусом, які змагатимуться один з одним:

Гравець Максимальна швидкість (км/год)
Ван де Вен, Міккі 37.1
Карлос Форбс 36.6
Ентоні Еланга 35.9
Ерлінг Голанд 35.7
Вернер, Тімо 35.7
Габрієль Мартінеллі 35.6
Алехандро Гарнача 35.5
Кемеррон Арчер 35.5
Педро Нету 35.4
Янгуба Мінте 35.4
Маркус Рашфорд 35.4
Йерсон Москера 35.3
Кудус, Мохаммед 35.3

Челсі – несподіваний претендент?

Важко не помітити постійну присутність Челсі у верхніх рядках таблиць Прем’єр-ліги на цьому етапі сезону. Коул Палмер блищить у дивізіоні за голами та асистами (ефективно допомагає Ніколас Джексон), але саме колективний прогрес показує значні ознаки поліпшення.

Деякі були здивовані, коли Маурісіо Почеттіно покинув клуб, незважаючи на шосте місце в сезоні 2023/24, але Енцо Мареска побудував на цьому фундаменті молоду, привабливу команду.

Статистика Челсі на сьогоднішній день у 2024/25:

  • Очікувана кількість очок (2-е місце)
  • Загальна кількість очікуваних голів (2-е місце)
  • Забитих голів на виїздах (1-е місце)
  • Пропущених голів на виїздах (2-е місце)

Чи зможуть вони продовжити свій успішний старт і зберегти несподівану боротьбу за титул?

Як дивитися матч Тоттенхем – Вест Гем?

TNT Sports доступний на всіх основних телевізійних платформах, пропонуючи до чотирьох телевізійних каналів (TNT Sports 1, TNT Sports 2, TNT Sports 3, TNT Sports 4) та до шести цифрових каналів (TNT Sports 5–10), а також TNT Sports Ultimate та TNT Sports Box Office HD.

Матч Тоттенхем – Вест Гем буде показано на TNT Sports 1 з 11:00 за британським часом у суботу, 19 жовтня, перед початком матчу о 12:30.

Ви можете передплатити TNT Sports через discovery+, BT, EE, Sky та Virgin Media. Для пошуку закладів, де транслюється TNT Sports, скористайтеся інструментом пошуку пабів.

TNT Sports покаже понад 500 матчів Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА протягом сезону 2024/25. Сервіс потокового мовлення для TNT Sports у Великобританії – discovery+, де шанувальники можуть насолоджуватися передплатою, яка включає TNT Sports, Eurosport та розважальний контент в одному місці.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI