Що далі для Олександра Усика після Ф’юрі?

Що далі для Олександра Усика після Ф’юрі?

Зіткнення титанів минулого та майбутнє боксу у важкій та першій важкій вагах.

Світ професійного боксу постійно кидає нові виклики та підносить несподіванки. Поєдинок Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі вже став історією, проте за ним ховається ціла низка цікавих сюжетних ліній, пов’язаних з іншими видатними боксерами.

Зокрема, історія протистояння Усика та Артура Бєтербієва, їхні аматорські зустрічі та майбутні перспективи в професійному боксі становлять окремий інтерес. Ця стаття досліджує шляхи Олександра Усика та Артура Бєтербієва, аналізуючи їх минуле, та прогнозуючи можливі зустрічі у майбутньому.

Усик, Бєтербієв та нездійснена мрія про реванш: Хроніки боксерського світу

Перед тим, як погодитися на реванш з колишнім чемпіоном світу у надважкій вазі Тайсоном Ф’юрі, якого він переміг у травні, Олександр Усик говорив про повернення до першої важкої ваги, де він був об’єднаним чемпіоном.

З новим об’єднаним чемпіоном світу у напівважкій вазі Артуром Бєтербієвим, який здобув перемогу над чемпіоном WBA Дмитрієм Біволом за рішенням більшості суддів, він також згадував про перехід в першу важку вагу.

Мало хто знає, що Бєтербієв (78-8) боксував з Усиком (70-12) в аматорах у чвертьфіналі чемпіонату світу AIBA в жовтні 2011 року. Усик тоді здобув перемогу на шляху до перемоги у турнірі.

У серпні 2012 року відбувся реванш, в якому Усик знову переміг, завершивши аматорську кар’єру Бєтербієва. Це було на олімпійських відбірках в Лондоні, де Усик згодом виграв золоту медаль.

Потім Усик провів 7 боїв у World Series of Boxing, включаючи перемогу над Джо Джойсом у четвертому бою в Лондоні.

Усик (22-0, 14 KO) знову зустрінеться з Ф’юрі (34-1-1, 24 KO) 21 грудня на Kingdom Arena в Ер-Ріяді.

Хоча шанувальники боксу хотіли б побачити реванш Бєтербієва та Бівола, Бєтербієву, можливо, доведеться битися з першим номером рейтингу за його титул IBF. У 39 років, скільки боїв у нього ще залишилося? Усику, 37 років, йде слідом за ним.

Останній бій Усика у першій важкій вазі був проти Тоні Беллью (30-2-1) у листопаді 2018 року на Manchester Arena. Вийшовши у надважку вагу, він двічі переміг чемпіона WBA, IBF, IBO та WBO Ентоні Джошуа.

Потім, у своєму останньому бою перед перемогою над Ф’юрі, він нокаутував Даніеля Дюбуа (19-1) у серпні 2023 року.

Уболівальники хочуть реваншу Бівола і Бєтербієва, і багато хто, включаючи автора цієї статті, вважає, що Бівол заслуговував на перемогу. Це може статися у 2025 році, після того, як Бєтербієв проведе захист титулу з кимось іншим. А де ж залишається Бівол після цього?

Якщо Усик переможе Ф’юрі і повернеться до першої важкої ваги, він буде фаворитом на здобуття титулів. Бєтербієв може провести кілька боїв у напівважкій вазі, перш ніж перейти у першу важку, якщо він виграє ці бої, що призведе до можливого реваншу з Усиком.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI