Японські бійці Івата, Акуї розпочинають дводенний токійський фестиваль боїв перемогами

Японські бійці Івата, Акуї розпочинають дводенний токійський фестиваль боїв перемогами

Піднесення з глибин: неймовірний камбек та здобуття чемпіонського пояса

Японський боксер Шокічі Івата здійснив справжній подвиг на арені Ariake Arena в Токіо, здобувши перемогу нокаутом у третьому раунді над іспанцем Хайро Норієгою.

Ця перемога стала особливо вражаючою, враховуючи те, що Івата програвав два раунди поспіль, перш ніж здійснити неймовірний камбек та здобути вакантний пояс чемпіона світу за версією WBO у найлегшій вазі.

Цей бій став одним з семи титульних поєдинків, що відбулися протягом дводенного боксерського фестивалю. Історія цієї поєдинку, а також результати інших перемог та поразок, розповідають про виключну драматичність та непередбачуваність світу професійного боксу.

Нокаут з-під тиску: Івата стає чемпіоном WBO

Нелегко здобути нокаут у третьому раунді, особливо якщо до цього ти програєш. Проте, саме це й вдалося Шокічі Іваті в першому з чотирьох титульних боїв, що відбулися в рамках дводенного боксерського фестивалю на арені Ariake Arena в Токіо.

Івата з Токіо програв перші два раунди і був на шляху до поразки у третьому проти іспанця Хайро Норієги, перш ніж здійснити два нокдауни під кінець раунду та завоювати вакантний пояс чемпіона WBO у найлегшій вазі на позначці 2:59.

31-річний Норієга, непереможений та вперше б’ючийся за титул чемпіона, використовував свою енергію та часті сильні удари — переважно ліві хуки та апперкоти — щоб захопити ініціативу на початку бою. 28-річний Івата спокійно працював за джебом та намагався вичікувати Норієгу, оскільки здавалося малоймовірним, що його суперник зможе підтримувати такий темп протягом 12 раундів.

Нічого не змінилося протягом перших 2,5 хвилин третього раунду, але за останні 30 секунд Івата провів раптовий правий апперкот, який приголомшив Норієгу. Він додав ще один правий апперкот у щоку, розпочавши комбінацію, яка змусила суперника впасти. Норієга зумів піднятися до того, як рефері Рауль Кайз-молодший закінчив рахунок, і у нього залишилося лише 10 секунд до кінця раунду. Але коли пролунав гонг, Івата провів руйнівний лівий хук у підборіддя, знову поваливши Норієгу (14-1, 3 КО), і Кайз зупинив бій без рахунку.

Івата (14-1, 11 КО), який здобув п’ятий поспіль нокаут після поразки за очками від Джонатана Гонсалеса у 2022 році в його єдиній попередній спробі завоювати титул, після бою заявив, що планував завершити кар’єру, якби програв цей бій. Він викликав на бій свого співвітчизника, володаря пояса у найлегшій вазі Масамічі Ябукі з Нагої, який за день до цього здобув перемогу нокаутом над Сівентаті Нонтшінгою.

Співвітчизник Івати, Сейго Юрі Акуї, виступав значно важче та довше у наступному бою, захищаючи свій титул чемпіона WBA у легшій вазі. Після 12 важких раундів проти тайського претендента Тананджай Чхрунфак, Акуї здобув перемогу роздільним рішенням суддів з рахунками 115-113 від Роберта Хойла та 117-111 від Кван-Хо Джана проти 115-113 на користь Чхрунфака від Гільєрмо Переса. Boxing Scene віддав перевагу Акуї з рахунком 116-112.

Так звані «чемпіонські раунди» були вирішальними, Акуї (21-2-1, 11 КО), здавалося, переміг в 11-му та 12-му раундах. Це була вражаюча відповідь на найкращий раунд претендента в 10-му раунді, коли Чхрунфак (25-2, 15 КО), здавалося, травмував Акуї безперервними ударами по корпусу.

Бій був конкурентним протягом усього часу, і рідко бували нудні моменти. З самого початку 29-річний Акуї рухався вперед та атакував, тоді як 24-річний Чхрунфак переважно перебував на ногах, кружляв та бив джебом, але час від часу зупинявся, щоб нанести точні удари. Обидва боксери наполегливо атакували корпус, причому Чхрунфак, ймовірно, зробив ефективніше.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от READY TO FIGHT (@rtfight_com)

Акуї отримав підтримку від своєї маленької доньки, яка перебувала біля рингу, після четвертого раунду, і, справді, його батько здавався контролював ситуацію протягом більшої частини першої половини бою. Але Чхрунфак піднімав руки після кожного раунду, і він також підвищив свою гру з 7-го по 10-й раунд, виконуючи агресивну роботу, яка допомогла йому вийти вперед на одній з трьох карток.

Чхрунфак зазнав першої поразки з моменту поразки у своєму другому професійному бою. Для Акуї це була дев’ята поспіль перемога.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI