Англія заслуговує «тренера світового класу, який вигравав трофеї», каже Карслі

Англія заслуговує «тренера світового класу, який вигравав трофеї», каже Карслі

Тимчасовий тренер збірної Англії Лі Карслі прокоментував перемогу над Фінляндією та перспективи свого призначення на постійній основі.

Після переконливої перемоги збірної Англії над Фінляндією у матчі Ліги Націй УЄФА тимчасовий головний тренер Лі Карслі висловив свої думки щодо майбутнього керівництва національною командою. Його інтерв’ю викликало жваві дискусії, оскільки Карслі натякнув, що не бачить себе постійним тренером “Трьох Левів”, вважаючи, що ця посада вимагає досвідченого фахівця світового класу з великими перемогами за плечима. Ця стаття розглядає коментарі Карслі, реакцію гравців, зокрема Джека Ґріліша, після попередньої поразки від Греції, а також проаналізує його тактичні рішення під час цих матчів.

Лі Карслі натякнув, що не готовий постійно очолювати збірну Англії, незважаючи на те, що тимчасово замінив Гарета Саутґейта. Колишній півзахисник збірної Ірландії провів свій четвертий матч на посаді тимчасового тренера у неділю, коли “Три Леви” реабілітувалися після поразки від Греції на початку тижня, перемігши Фінляндію з рахунком 3:1 у Лізі Націй УЄФА.

ЗМІ повідомляють, що Карслі офіційно не подавав заявку на постійну посаду головного тренера Англії, і він також висловив бажання повернутися до роботи зі збірною Англії U21 після завершення свого тимчасового призначення.

Після останньої перемоги Англії — третьої з чотирьох під керівництвом Карслі — тимчасовий тренер наголосив, що ця роль вимагає “тренера світового класу”, який “був там, і зробив це”.

“Люди завжди намагатимуться робити ставки на ту чи іншу сторону, я ж повністю посередині”, — сказав тимчасовий тренер Англії ITV. “Мої керівники абсолютно чітко сказали, чого вони від мене очікують. Ця робота заслуговує на тренера світового класу, який вигравав трофеї, був там і зробив це, а я ще на шляху до цього”.

Він додав: “Я про це не так багато думав, я все повторюю одне й те ж. Моє завдання — провести шість матчів, я дуже задоволений цим. Це привілейоване положення, в якому я перебуваю, мені це дуже подобається. Мені не сподобалися останні два дні [після поразки від Греції], це була важка робота. Я просто не звичайний програвати в збірній Англії, і я дуже погано переношу поразки”.

Ґріліш заспокоює “негативний” шум після поразки від Греції

Карслі піддався критиці за свою тактику в грі Англії проти Греції (1:2) на стадіоні “Вемблі” у четвер, де він виставив атакуючу команду без визнаних форвардів через відсутність капітана Гаррі Кейна. Джуд Беллінгем грав на позиції форварда, а Букайо Сака, Філ Фоден, Коул Палмер та Ентоні Гордон — в атаці, що залишило Деклана Райса єдиним визнаним півзахисником. Але смілива тактика Карслі не допомогла Англії подолати впертий захист Греції, яка здобула свою першу перемогу над Англією в історії.

Джек Ґріліш, який повернувся до складу збірної під керівництвом Карслі минулого місяця після пропуску Євро-2024, захистив Карслі після того, що було описано як складний тиждень для тренера-новачка.

“Я не думаю, що це було складно”, — сказав Ґріліш ITV. “Що б не сталося з головним тренером Англії, я думаю, що завжди будуть люди, які говоритимуть негативні речі. Раніше люди вимагали, щоб грали всі так звані атакуючі гравці, а потім, коли ми це зробили, це не спрацювало в одній грі, і дехто почав нити. Моя щира думка: я цього не розумію. У футболі таке буває. Усі програють у міжнародному футболі. Мені дуже подобається приїжджати сюди [на матчі збірної Англії]. Він — найкращий тренер, чудова людина, і я люблю грати за нього”.

Ґріліш забив свій другий гол у Лізі Націй після того, як відзначився у першому матчі проти Ірландії у вересні. Зірка “Манчестер Сіті” визнав, що гравці були дещо розчаровані тим, що не вдалося зберегти сухий рахунок у дебютному матчі Діна Гендерсона, але три очки були найважливішими.

“Наприкінці гри ми могли забити ще кілька голів, оскільки гра розкрилася”, — додав Ґріліш. “У першому таймі було складно, але ми пішли на перерву, виграючи з рахунком 1:0, і я думаю, що з того момент ми домінували в грі. Наприкінці ми трохи розчаровані тим, що пропустили зі стандартного положення, але нам потрібна була сьогодні перемога, тому так, я задоволений”.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI