Едді Хірн обурений поразкою Бивола від Бетербієва, хоче, щоб суддя більше ніколи не працював

Едді Хірн обурений поразкою Бивола від Бетербієва, хоче, щоб суддя більше ніколи не працював

Розчарування Едді Гірна: Бівол програв Бєтербєву, а мрія про поєдинок з Канело розвіялась

Поразка Дмитра Бівола від чемпіона світу з боксу у напівважкій вазі Артура Бєтербєва викликала шквал емоцій, особливо у його промоутера Едді Гірна. Гірн, явно незадоволений результатом бою, що відбувся минулої суботи у Ер-Ріяді, висловив своє розчарування, звинувативши суддів у несправедливому оцінюванні та втративши надію на багатомільйонний бій Бівола проти Сауля “Канело” Альвареса. Його реакція, однак, викликає питання, чи справді оцінка бою була такою упередженою, чи ж це просто невдоволення промоутера через зірвані плани.


Промоутер Дмитра Бівола, Едді Гірн, після перемоги Артура Бєтербєва за рішенням більшості суддів у 12-раундовому поєдинку, продемонстрував класичний приклад поганого програвача. Йому важко було зрозуміти, що сталося з його боксером, який зламався під тиском потужних ударів Бєтербєва.

Глава Matchroom Boxing, Гірн, вважав, що Бівол виграв з рахунком 8-4 і був шокований його поразкою. Стало очевидним, що відбулося після сьомого раунду: Бівол почав сильно пропускати удари і втікав останні п’ять раундів, врешті-решт програвши бій. Бівол був наляканий і у відчаї.

Будь-який суддя бачив, що Бівол психологічно здався. Замість того, щоб скаржитися на суддю, який віддав перемогу Бєтербєву з рахунком 116-112, Гірну слід було б похвалити його за гарну роботу.

Бєтербєв зруйнував великі плани Бівола з Канело

Гірн заявив, що хоче, щоб суддя, який поставив 116-112 на користь Бєтербєва (21-0, 20 KO), ніколи більше не працював на боях. Поразка Бівола зірвала плани Гірна на бій проти Сауля Альвареса, який мав відбутися у випадку перемоги українця.

Реванш Канело-Бівол мав принести величезні гроші. Замість цього, Бівол зазнав першої поразки у своїй кар’єрі, і його подальша доля виглядає невизначеною. Реванш з Бєтербєвим може бути ще гіршим для Бівола, з високою ймовірністю нокауту. У разі другої поразки від Бєтербєва, Бівол стане непотрібним баластом для Гірна, якого можна буде використовувати лише для боїв з боксерами другого ешелону, такими як Девід Бенавідес, Девід Моррель або Джошуа Буатсі.

Підсумки бою Бівол-Бєтербєв та наслідки для кар’єри українського боксера

Цікаво, що рахунок 116-112, який так дратував Гірна, співпав з оцінкою багатьох фанів у соціальних мережах. Бєтербєв переробив стомленого й травмованого Бівола (23-1, 12 KO) у другій половині бою на арені “Kingdom Arena”.

“Як ми можемо забути, що сталося на рингу? У одному з найбільших боїв нашого покоління та найважливішому поєдинку в житті Бівола йому ставлять чотири раунди? Це абсолютно огидно”, – сказав Гірн, коментуючи оцінку судді.

Гірну варто було б подивитися на Бівола, який здався після сьомого раунду і був практично відсутній у чемпіонських раундах. Вся його бойова завзятість зникла приблизно в середині бою.

33-річний Бівол “кинув корабель” і дозволив Бєтербєву взяти командування. Після серії потужних ударів у голову, Бівол виглядав так, ніби не хотів продовжувати бій. В останніх раундах він виглядав старшим за Бєтербєва і не показав жодної волі до перемоги.

“Вони знали, що Артур Бєтербєв програв цей бій, – сказав Гірн про команду Бєтербєва. – Top Rank знали, що Бєтербєв програв. Потім поширилась інформація, що він виграв більшістю голосів. Я абсолютно спантеличений і обурений результатом 116-112. 115-113 мені теж не подобається”, – додав Гірн.

Про що взагалі бурмоче Гірн? Top Rank не думали, що Бєтербєв програв. Вони знали, що він виконав свою роботу, завдав Біволу кілька потужних ударів, які змусили його тікати, і переміг з перевагою. Гірн не може прийняти той факт, що сильніший боксер переміг його підопічного.

“8-4 на користь Дмитра Бівола”, – сказав Гірн про свою оцінку бою. “Він боксував чудово сьогодні ввечері. Я не хочу нехтувати Бєтербєвим, але Бівол мав бути безперечним чемпіоном сьогодні, а цей суддя ніколи більше не повинен працювати”, – заявив Гірн про суддю, який поставив 8-4 на користь Бєтербєва.

“Чотири раунди в поєдинку такого масштабу – це огидно. Я не кажу, що це була розгромна перемога або перемога з великим відривом для Дмитра Бівола. Ніхто не вважав, що Артур Бєтербєв виграв цей бій. Я навіть не чув про нічию. Бєтербєв був розчавлений. Вони знали, що програли бій”.

“Це був такий чудовий бій. Дмитро був розумним. Його кілька разів били, він також кілька разів влучив в Бєтербєва. Він сильно працював у захисті. Всі ці сліди на обличчі [Бівола]. Це було видно навіть крізь бинти.

Він просто провів чудовий бій у важкому поєдинку. Коли ви отримуєте таку можливість і боксуєте так, а потім не отримуєте перемогу, це сильно болить”, – сказав Гірн.

Не зрозуміло, як Гірн може тримати серйозне обличчя, коли каже про те, що Бівол “провів чудовий бій”, в той час як він тікав від Бєтербєва після сьомого раунду, відчувши його силу.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI