Тим Цзю каже, що поспішати з боєм проти Вергіла Ортіса-молодшого не потрібно

Тим Цзю каже, що поспішати з боєм проти Вергіла Ортіса-молодшого не потрібно

Цзю відкладає бій з Ортісом: На горизонті світяться більші зірки

Тим Цзю, один з найяскравіших боксерів середньої ваги, викликав неабиякий інтерес своїми останніми заявами стосовно майбутнього поєдинку з Вергілом Ортісом Jr.

Після скасування бою, запланованого на 3 серпня через не заживлену рану, Цзю змінив свою позицію щодо реваншу, заявивши, що поспішати не варто.

Ця зміна пріоритетів відкриває цікаві перспективи у кар’єрі австралійського боксера, і ми детально розглянемо причини такого рішення та майбутні плани Цзю.

Тим Цзю пояснює, чому поєдинок з Вергілом Ортісом Jr. поки що не є пріоритетом, та називає бажані для нього суперники.

Тим Цзю заявив, що не поспішає з боєм проти тимчасового чемпіона WBC у першій середній вазі Вергіла Ортіса Jr. Поєдинок, запланований на 3 серпня в рамках заходу Riyadh Season, довелося скасувати через незагоєну рану Цзю, отриману на попередньому бою.

Цього тижня Цзю висловив зацікавленість у перенесенні бою проти непереможеного Ортіса Jr. (22-0, 21 KO). Проте в сьогоднішньому інтерв’ю боксер змінив свою позицію, заявивши, що немає “великої поспіху” в зустрічі з 26-річним Вергілом Jr.

Вергіл Jr. нещодавно здобув тимчасовий титул WBC у вазі 154 фунтів, вигравши спірне рішення більшістю суддів у 12-раундовому поєдинку проти Сергія Богачука 10 серпня в Лас-Вегасі. Бій був дуже близьким, і результат міг бути іншим.

Багато фанатів вважали, що Богачук заслуговував на перемогу, і були розчаровані, що Ортіс Jr. не запропонував реванш, щоб розвіяти сумніви. Рахунок суддів був 114-112, 114-112 на користь Вергіла Jr. та 113-113.

Після суперечок навколо цього бою не дивно, що Цзю не поспішає з боєм проти Ортіса Jr. і потенційного потрапляння в схожу ситуацію. Він, ймовірно, був би андердогом, навіть маючи пояс IBF.

Цзю (24-1, 17 KO) змагатиметься за титул чемпіона IBF у першій середній вазі проти Бахрама Муртазалієва цю суботу, 19 жовтня, у курорті Caribe Royale в Орландо, Флорида. Якщо Цзю переможе, він матиме цінний козир, щоб зацікавити Теренса Кроуфорда або Еррола Спенса. Ці бої принесли б набагато більше грошей, ніж поєдинок з Вергілом Ортісом Jr.

“Чесно кажучи, я не знаю. Зараз у мене є план. Ми з ним молоді. Немає великої поспіху робити це зараз”, – сказав Тим Цзю в інтерв’ю Fight Hub TV, відповідаючи на запитання про перенесення бою з Вергілом Ортісом Jr. – “У нас ще багато часу”.

Зрозуміло, чому 29-річний Цзю не хоче битися з Вергілом прямо зараз. Це був би важкий бій для нього, і він не приніс би стільки грошей, як деякі інші поєдинки. Цзю зацікавлений у боях з:

  • Теренсом Кроуфордом
  • Саулем Альваресом (“Канело”)
  • Ерролом Спенсом
  • Себастьяном Фундорою

Невідомо, чи зацікавлений Кроуфорд у бою з Цзю в поєдинку за об’єднання титулів, оскільки цього тижня він обмінювався повідомленнями в соціальних мережах з Конором Макгрегором.

“Як тільки мені запропонують бій, не буде жодних питань, “Так”. Мені не потрібно дивитися записи та думати про це. Відразу ж, “Так”. Просто так сталося, що рана ще загоювалася”, – сказав Цзю про скасований бій 3 серпня проти Вергіла Ортіса Jr.

“Як тільки я прийняв бій, пройшло кілька днів після того, як мені зняли шви. Тож рана була ще свіжою. Як тільки я повернувся з невеликого тренувального табору з батьком, вона ще не була готова. Зараз, коли ти на такому рівні, ти маєш бути на 100%. Немає такого, щоб йти на ризик та поспішати з речами, не роблячи все професійно”, – пояснив Цзю причини скасування бою з Вергілом Ортісом Jr.

Якщо Цзю та Ортіс Jr. продовжуватимуть перемагати, вони врешті-решт зустрінуться. Однак є сумніви, чи побачимо ми цей бій протягом наступних двох років, оскільки для обох є багато інших більш цікавих поєдинків.

“Я задоволений своїм становищем. Що мені потрібно робити? На даному етапі все добре. Якщо будуть великі бої, то так, ми почнемо розмовляти та розглядати це”, – сказав Цзю, відповідаючи на запитання, чи зацікавлений він битися на заходах Riyadh Season. – “Зараз у мене є всі бої переді мною. Тож подивимося, як воно піде”.

“Так, 100%. Я фактично переїхав сюди”, – сказав Цзю, відповідаючи на запитання, чи хотів би він, щоб усі великі бої проти Еррола Спенса, Себастьяна Фундори та Теренса Кроуфорда відбулися в США. – “Я живу тут у будинку. Я був тут останні три з половиною місяці. Я фактично в Америці, щоб здійснити свою мрію”.

Очікується, що Спенс буде битися з Фундорою наступним, і він навряд чи переможе в цьому бою. Якщо Спенс переможе, реванш між ним і Кроуфордом буде більш реальним, ніж бій проти Цзю. Бій між Спенсом та Цзю був би захоплюючим, якби він відбувся, оскільки обидва хлопці – потужні панчери.

“Це було б круто”, – сказав Цзю, відповідаючи на запитання, як би виглядав бій між ним і Кроуфордом. – “Кажуть, “стилі роблять бій”. Це було б чорт як шоу. Я думаю, він добре виступив”, – сказав Цзю про виступ Кроуфорда в його дебюті в вазі 154 проти чемпіона WBA у першій середній вазі Ізраїля Мадримова 3 серпня.

Кроуфорд (41-0, 31 KO) зосереджується на отриманні найбільш високооплачуваних боїв, і він навряд чи погодиться на бій проти Цзю. Він хоче бійців рівня PPV або тих, хто має пояси.

“Критики завжди будуть такими, але я думаю, він добре виступив. Мадримов не слабак. Люди повинні це розуміти. 154 – це інша вагова категорія, ніж 147. Це ще одна річ. Боксерська динаміка змінюється за три та шість місяців.

З’являється новий переможець; з’являється новий переможений. Є захоплюючі бої, і у деяких людей зростає рейтинг, а у деяких падає”, – сказав Цзю, відповідаючи на запитання, з ким він хоче битися у 2025 році.

Цзю не говорить багато про те, з ким він хоче битися наступного року, але він хоче битися з Кроуфордом, Спенсом або Канело. Якщо він не зможе отримати жодного з цих бійців, він спробує бій проти Фундори, якщо той все ще триматиме пояси WBC і WBO у вазі 154 фунтів.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI