Англія очолила групу F, кваліфікація на молодіжний чемпіонат Європи U-21 підтверджена

Англія очолила групу F, кваліфікація на молодіжний чемпіонат Європи U-21 підтверджена

Молодіжна Європа-2025: Хто пройшов кваліфікацію? Англія на вершині!

Кваліфікація до чемпіонату Європи U-21 2025 року завершилася у вівторок. Дев’ять переможців груп та три найкращі команди, що посіли другі місця, забезпечили собі місця у фінальній частині турніру, який відбудеться у Словаччині у червні.

Решта шести команд, що посіли другі місця, візьмуть участь у плей-оф, який розпочнеться наступного місяця. Ця стаття підсумовує результати кваліфікаційного етапу та показує, які команди змагатимуться за трофей, а яким доведеться чекати наступного шансу.


 Збірна Англії здобула перемогу у групі F, тоді як Уельс, Шотландія та Ірландія залишилися за бортом.

Груповий етап кваліфікації до чемпіонату Європи U-21 2025 року завершився у вівторок. Дев’ять переможців груп та три найкращі команди, що посіли другі місця, забезпечили собі путівки до Словаччини. Шість команд, що посіли другі місця, зіграють у плей-оф наступного місяця.

Іспанія та Нідерланди першими кваліфікувалися, очоливши групи B та C відповідно. Англія забезпечила свою участь після перемоги над Україною (2:1) на початку жовтня. До них приєдналися Данія, Німеччина та Португалія, які також стали переможцями своїх груп. Україна кваліфікувалася як одна з трьох найкращих команд, які посіли другі місця.

Нічия Італії з Ірландією (1:1) забезпечила їм перемогу в групі А, а також кваліфікацію разом з Румунією (переможець групи E) та Словенією (переможець групи H). Завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів у порівнянні з Ірландією, Норвегія потрапила до плей-оф.

Польща та Хорватія, набравши по 22 очки у групах D та G відповідно, приєдналися до України серед найкращих команд, що посіли другі місця, забезпечивши собі участь у фінальній частині.

До Норвегії у плей-оф приєднаються Бельгія, Грузія, Фінляндія, Франція та Чехія. Три з цих команд пройдуть до турніру після двоматчевих протистоянь. Жеребкування плей-оф відбудеться у четвер, матчі пройдуть з 11 по 19 листопада.

Ірландія не була єдиною країною, яка зазнала розчарування на кваліфікації. Уельс не потрапив до плей-оф після поразки від Чехії (1:2) у п’ятницю. Незважаючи на рівну кількість очок (14), чехи пройшли завдяки кращому показнику у очних зустрічах.

Шотландія також ледь не пройшла, програвши Бельгії того ж вечора і відставши на три очки від зони плей-оф у групі B. Північна Ірландія посіла четверте місце у складній групі F, де виступали Англія, Україна та Сербія.

Остаточне жеребкування фінального турніру відбудеться 3 грудня. Команди будуть розділені на чотири групи по чотири команди. Переможці та команди, що посіли другі місця в кожній групі, пройдуть до чвертьфіналу, після чого турнір продовжиться за стандартною олімпійською системою. Це третій чемпіонат Європи U-21 з моменту розширення турніру до 16 команд у 2021 році (Угорщина та Словенія).

Словаччина вдруге приймає чемпіонат Європи U-21 після 2000 року. Англія стала першою командою, яка виграла чемпіонат Європи без жодного пропущеного голу у 2023 році, завдяки єдиному голу Кертіса Джонса з «Ліверпуля» у фінальному матчі проти Іспанії (1:0).

У складі англійської збірної того дня блищали не тільки Джонс, а й Коул Палмер, Ентоні Гордон, Леві Колуілл та Морган Гіббс-Вайт. Після, ймовірно, близького призначення Томаса Тухеля постійним головним тренером національної збірної Англії, Лі Карслі, ймовірно, знову очолить молодіжку на турнірі.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI