Ліга націй УЄФА. Чуамені та Дешам захищають Мбаппе через «непропорційну» реакцію на візит до нічного клубу

Ліга націй УЄФА. Чуамені та Дешам захищають Мбаппе через «непропорційну» реакцію на візит до нічного клубу

Нічний Клуб та Збірна: Захист Мбаппе від Тчуамені та Дешама

Нещодавній візит Кіліана Мбаппе до нічного клубу в Стокгольмі під час матчу збірної Франції проти Ізраїлю в Будапешті викликав хвилю обговорень у ЗМІ та серед фанів. Капітан збірної Франції Орельєн Тчуамені та головний тренер Дідьє Дешам поспішили на захист зіркового форварда, зазначивши, що навколо цієї події робиться занадто багато шуму. Мбаппе, номінант на “Золотий м’яч”, не був у складі збірної на останніх матчах Ліги Націй УЄФА через травму, отриману в складі “Реала”. Давайте розглянемо детальніше цю ситуацію та реакцію тренерського штабу та гравців.


Суперечки навколо зірки французької збірної після нічного клубу у Стокгольмі

Орельєн Тчуамені заявив, що “любов Кіліана Мбаппе до французької збірної не потребує доведень”, після того, як форвард “Реала” був помічений у шведському нічному клубі під час матчу Ліги Націй УЄФА проти Ізраїлю в Угорщині.

Номінант на “Золотий м’яч” не був включений до останнього складу Дідьє Дешама, оскільки нещодавно відновився після травми в своєму клубі.

Франція здобула перемогу з рахунком 4:1 у Будапешті в четвер увечері, але Мбаппе піддався критиці, коли з’явилися фотографії, на яких він відпочивав у Стокгольмі приблизно в той же час, коли його партнери по збірній грали матч.

Тчуамені, який капітанив Францію в відсутності нападника, каже, що це зайва суєта.

“Чесно кажучи, я думаю, що це занадто”, – сказав Тчуамені на прес-конференції перед матчем проти Бельгії в понеділок увечері, відповідаючи на запитання про свого клубного та збірного товариша по команді Мбаппе.

“Кожен вільний думати, що хоче, але ми знаємо, що щоразу, коли щось стосується Кіліана, це набирає занадто великих обертів. Для нас це не тема. Ті, хто близький до нього, спілкувалися з ним до та після гри (проти Ізраїлю), він дивився гру, а місце, звідки він її дивився, насправді не має для нас значення”.

  • “Він заслуговує на це” – Едерсон підтримує Вінісіуса в боротьбі за “Золотий м’яч” над Родрі.
  • Лі Карслі вважає, що Англія заслуговує на “тренера світового класу, який вигравав трофеї”.
  • “Манчестер Юнайтед” розглядає кандидатуру Гау, Калверт-Льюін може перейти в “Ювентус” – огляд преси.

“Як я вже багато разів казав, любов Кіліана до французької збірної не потребує доведень, він завжди тут для хлопців, він надсилав нам багато повідомлень, щоб дізнатися, як ми почуваємося, і ми просто нетерпляче чекаємо його повернення до нас, ось і все”.

Звіти з Франції свідчать, що Мбаппе контролює свої навантаження після нещодавнього повернення від травми стегна в “Реалі”. Але деякі критикують 25-річного гравця за те, що він поїхав до Швеції, а не продовжив відновлення в Іспанії.

“Кожен матиме власне сприйняття (щодо Мбаппе). Можливо, Орельєн (Тчуамені) знає програму його (Мбаппе) клубу, і якщо він вільний робити те, що хоче”, – сказав головний тренер Франції Дешам.

“Це не означає, що він не дивився гру або не надсилав повідомлень, навіть мені теж. Тому, якщо це турбує деяких людей, якщо він був там, де був, то це тому, що у нього не було зобов’язань від його клубу. Я не хочу захищати його просто заради захисту, але це його приватне життя. Річ у тім, що для нього не існує такого поняття, як приватне життя, тому що всі знають, де він знаходиться”.

Франція посідає друге місце в групі 2 Ліги А Ліги Націй після Італії, яка перемогла команду Дешама з рахунком 3:1 минулого місяця, а Бельгія відстає на два очки.

Зважаючи на велику кількість матчів, які турбують футболістів зараз перед розширеним клубним чемпіонатом світу FIFA наступного літа, Тчуамені було поставлено запитання, де Ліга Націй УЄФА займає місце в його списку пріоритетів.

“Давайте будемо чесними, це не змагання століття, і це не секрет”, – сказав він.

“Але це змагання, і як професійні футболісти ми повинні робити все, щоб перемогти, коли одягаємо свої футболки, будь то за французьку збірну чи наш клуб, ми також конкуренти, Ліга Націй чи ні. Для тих, хто її виграв, як я, я радий додати цей трофей до свого списку трофеїв. Це, очевидно, не те саме, що чемпіонат світу або Євро, але якщо є можливість виграти його, ми зробимо все можливе, щоб це зробити”.


TNT Sports покаже понад 500 матчів Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА протягом сезону 2024/25. Стримінговий сервіс TNT Sports у Великобританії – discovery+, де фанати можуть насолоджуватися підпискою, яка включає TNT Sports, Eurosport та розваги в одному місці.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI