Прем’єр-ліга. Гвардіолу “опитали” щодо вакантної посади тренера Англії

Прем’єр-ліга. Гвардіолу “опитали” щодо вакантної посади тренера Англії

Чи стане Пеп Гуардіола наступним головним тренером збірної Англії після відставки Гарета Саутгейта?

Звільнення Гарета Саутгейта влітку цього року залишило збірну Англії без постійного головного тренера. Тимчасово команду очолює Лі Карслі, проте Футбольна асоціація активно шукає гідну заміну. Серед кандидатів на цю престижну посаду з’явилося ім’я, яке вразило футбольний світ – Пеп Гуардіола, наставник “Манчестер Сіті”. Чи стане ця сенсаційна кандидатура реальністю? Розглянемо подробиці цієї захоплюючої історії.


Згідно з повідомленнями, Пеп Гвардіола, контракт якого з “Манчестер Сіті” завершується наприкінці цього сезону, розглядається як потенційний кандидат на посаду головного тренера збірної Англії. Збірна залишалася без постійного менеджера з моменту відставки Гарета Саутгейта після Євро. Тимчасовий тренер Лі Карслі, під керівництвом якого команда здобула три перемоги та зазнала однієї поразки, поки не підтвердив своє бажання отримати цю посаду на постійній основі.

За повідомленнями, Футбольна асоціація розглядає низку кандидатів, серед яких, за даними The Times, і головний тренер “Манчестер Сіті” Пеп Гуардіола. Видання стверджує, що ФА вже на початку сезону зв’язалася з Гуардіолаю та обговорила з ним можливість очолити збірну.

Гуардіола на чолі “Трьох Левів”? Сенсаційні чутки про головного тренера збірної Англії

За дев’ять сезонів роботи в “Манчестер Сіті” Гуардіола здобув шість трофеїв, що робить його дуже бажаним спеціалістом. На питання про своє майбутнє в інтерв’ю Che Tempo Che Fa Гуардіола відповів: “Звільнення з “Сіті”? Це неправда, я ще не вирішив. І це також неправда, що я буду наступним тренером збірної Англії. Якби я вирішив, я б сказав… Я також не знаю, все може статися.”

Якщо Гуардіола прийме пропозицію, він стане третім іноземним головним тренером збірної Англії після покійного Свена-Йорана Ерікссона та Фабіо Капелло.

Серед інших кандидатів, згідно з The Times, називають Томаса Тухеля (колишній тренер “Челсі”) та Едді Хау (“Ньюкасл”). Карслі ще має два матчі в статусі тимчасового тренера – виїзд до Греції та домашня гра проти Республіки Ірландія – щоб продемонструвати свої можливості.

“Манчестер Сіті” під керівництвом Гуардіоли посідає друге місце в Прем’єр-лізі, маючи п’ять перемог та дві нічиї після семи турів. Наступний матч “містян” у Прем’єр-лізі після міжнародної паузи відбудеться проти “Вулверхемптона” у неділю.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI