UEFA Ліга НаційКоло Муані забив двічі, і Франція здобула дві перемоги над Бельгією в Лізі Націй

UEFA Ліга НаційКоло Муані забив двічі, і Франція здобула дві перемоги над Бельгією в Лізі Націй

Франція святкує перемогу над Бельгією: Дубль Коло Муані у Лізі Націй

У вівторок, у напруженому матчі Ліги Націй УЄФА в Брюсселі, збірна Франції здобула важливу перемогу над Бельгією з рахунком 2:1. Ця перемога стала результатом блискучої гри Рандала Коло Муані, який оформив дубль, та завзятої гри всієї команди, яка втримала перемогу навіть після вилучення одного гравця.

Матч був сповнений емоційних моментів, пенальті, голів та вилучення, що зробило його одним з найцікавіших поєдинків цього турніру. Детальніше про хід гри та її результат читайте далі.


Драматичний матч у Брюсселі завершився перемогою “Ле Бльо” попри вилучення гравця.

Рандал Коло Муані забив два м’ячі, забезпечивши Франції перемогу з рахунком 2:1 над Бельгією в захоплюючому матчі Ліги Націй УЄФА в Брюсселі. “Ле Бльо” зберегли перемогу навіть після того, як залишилися в меншості.

Форвард “Парі Сен-Жермен” відкрив рахунок для Франції, реалізувавши пенальті після фолу рукою Вута Фаеса. Цей пенальті було призначено через 12 хвилин після того, як Юрі Тілеманс не забив з пенальті для господарів після грубого фолу Вільяма Саліби.

Коли здавалося, що Франція піде на перерву з перевагою в рахунку, чудовий крос Тімоті Кастаня з лівого флангу знайшов Лоїса Опенду, який головою зрівняв рахунок на останній хвилині першого тайму (3-тя хвилина компенсованого часу).

На 60-й хвилині гол Ману Коне було скасовано через фол рукою під час підготовки до удару, проте вже через дві хвилини Коло Муані відновив перевагу Франції, забивши головою після чудового кросу Лукаса Діня.

Тиск на Францію посилився наприкінці матчу, коли Орельєн Тчуамені отримав другу жовту картку за фол проти Тілеманса. Проте команда Дідьє Дешама втрималася та здобула п’яту поспіль перемогу над Бельгією, наблизившись до виходу з групи.

Після перемоги Італії над Ізраїлем з рахунком 4:1, Франція лишається на другому місці, але має п’ятиочковий відрив від Бельгії в групі A2, залишивши лише два матчі, в тому числі матч проти Ізраїлю, який ще не здобув жодної перемоги.

Матч у Брюсселі був насичений подіями з самого початку, за перший тайм було показано п’ять жовтих карток, чотири з яких отримали гравці Франції. Джеремі Доку демонстрував небезпечну гру.

Здавалося, Бельгія мала відкрити рахунок, коли Саліба підсік Опенду, але Тілеманс не зміг реалізувати пенальті, пославши м’яч вище воріт. Цей момент став переломним, після чого ініціатива перейшла до гостей.

Через 12 хвилин Коло Муані реалізував пенальті після фолу рукою Фаеса, забивши в нижній лівий кут.

Гол Опенди на останніх секундах першого тайму зрівняв рахунок, але вже на 62-й хвилині Коло Муані оформив дубль, забивши головою після передачі Діня.

Незважаючи на відсутність у складі Кіліана Мбаппе та нещодавній вихід на міжнародну пенсію Антуана Грізманна, атака Франції показала високу ефективність завдяки Коло Муані.

Перемога практично гарантує Бельгії третє місце у групі, що означає участь у стикових матчах за збереження місця у Лізі А.

Ключовий момент: Два пенальті

Бельгія розпочала гру активніше, Доку створював проблеми Діню, а Опенда небезпечно діяв проти Саліби. Пропущений пенальті Тілемансом став значним моментом, що змінив хід гри. Якби він забив, можливо, Бельгія зберегла б ініціативу.

Найкращий гравець матчу: Рандал Коло Муані (Франція)

У хаотичній грі Коло Муані продемонстрував спокій та холоднокровність, забивши два важливих голи.

Оцінки гравців:

Бельгія: Кастельс 5; Кастань 7, Дебаст 6, Фаес 5, Теат 6; Тілеманс (к) 7, Мангала 6; Де Кетелаере 6, Троссар 6, Доку 7; Опенда 7. Заміни: Де Кейпер 6, Енглес 5, Лукебакіо 6, Франкс 5.

Франція: Майгнан 7, Конде 7, Конате 6, Саліба 6, Дінь 7; Тчуамені (к) 5, Ґендузі 6, Коне 7; Баркола 6, Коло Муані 8*, Дембеле 7. Заміни: Й. Фофана 5, Камавінґа 5, Нкунку 5, Турам Н/Д.

Ключові моменти матчу:

  • 23′: Тілеманс не забиває пенальті.
  • 35′: Гол Коло Муані (1:0).
  • 45+4′: Гол Опенди (1:1).
  • 62′: Гол Коло Муані (1:2).
  • 76′: Вилучення Тчуамені.

Ключова статистика:

Франція здобула п’ять перемог поспіль над Бельгією та залишається непереможною у матчах проти сусідів з 1981 року.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI