Кар’єрна робота Руді Ернандеса з Накатанi та Оласкуагою призводить до захисту титулу в парному розряді

Кар’єрна робота Руді Ернандеса з Накатанi та Оласкуагою призводить до захисту титулу в парному розряді

Руді Ернандес: Майстер своєї справи

Руді Ернандес, тренер з Лос-Анджелеса, тихо, але впевнено будує свою репутацію, заслуговуючи на звання “Тренер року”. 14 жовтня його підопічні, чемпіон світу у трьох вагових категоріях, Хунто Накатані (28-0, 21 KO), та нещодавно здобутий чемпіон, Антоніо Оласкуага (7-1, 5 KO), захищатимуть свої титули у Японії. Ця подія стане черговим доказом його виняткової майстерності.

Перед відльотом до Токіо, Ернандес та його боксери провели прес-конференцію в новому залі боксу L.A. Boxing Gym у центрі Лос-Анджелеса. Вікна зали, що виходять на вулицю Саут Лос-Анджелес, прикрашені зображеннями Мухаммеда Алі, Майка Тайсона та Хенерро “Чіканіто” Ернандеса, покійного молодшого брата Руді, дворазового чемпіона світу у надлегкій вазі.

Власник залу, Шигекі Мацуда, колишній японський боксер, віддав данину пам’яті Хенерро. Він та його молодший брат, Наокі Мацуда, також боксер, довго дружили з родиною Ернандеса. Разом з Knockouts Boxing у Саут-Гейт, L.A. Boxing Gym став новим домом для Ернандеса, який живе так близько до залу, що розглядає можливість їздити на велосипеді, щоб уникнути лос-анджелеського трафіку.

Тренер, який готує чемпіонів у Токіо

За межами Лос-Анджелеса 62-річний виходець з Саут-Сентрал, Руді Ернандес, завоював собі велике ім’я у Японії. Його успішний тренерський шлях позначений роботою з такими боксерами, як Масаюкі Іто, Таканорі Хатакеяма та Шинджі Такехара. Тепер же він проводить через ринг Накатані та Оласкуагу, починаючи з їх підліткового віку. Подвійний виступ Накатані та Оласкуаги стане частиною дводенної токійської карточки з сімома титульними боями на ESPN+, кульмінацією якої стане понеділок.

“Хунто Накатані – найкращий боєць, якого я коли-небудь тренував,” – сказав Ернандес BoxingScene. “Хунто дуже відданий своїй справі. Він завжди вчасно приходить до залу, навіть раніше за мене. Між нами неймовірна зв’язок. З ним легко працювати, бо навіть у 15 років його увага була зосереджена лише на боксі. Його метою було стати чемпіоном, і ніщо не заважало цій мрії. Погляньте на нього тепер. Він триразовий чемпіон світу.”

“Він може адаптуватися до будь-яких умов. Він вміє битися як на близькій, так і на дальній дистанції. Він не повторюється з раунду в раунд. Він постійно змінюється, робить все по-різному. Не так багато таких бійців, як він.”

Якщо Накатані переможе тайського претендента Петча Сора Чітпаттану, то наступного року почне підготовку до боїв проти братів Наойі та Такуми Іноуе.

“Коли я вперше почув про бій Хунто з Наоєю Іноуе, я дуже хвилювався,” – сказав Ернандес. “Це буде один з наймасштабніших поєдинків в історії японського боксу. Це обов’язково до перегляду. Я ненавиджу, коли люди кажуть: “Іноуе повинен приїхати до Америки”. Навіщо? Вони навіть не підтримують тих, хто тут. А тепер ви хочете привести когось іншого? Це безглуздо.

“Я сподіваюсь, що Наоя помилиться, і ми його переможемо. Погляньте, я дуже поважаю Іноуе. Я вважаю його великим бійцем. Я був його фанатом з того моменту, як вперше його побачив. Він – найкращий, і ми підіймаємося. Коли цей день настане, ми будемо готові. Наша мета – перейти до вагової категорії 122 фунти наступного року. Наоя Іноуе – найкращий боєць і номер один за рейтингом “паунд-фор-паунд”. Він переміг найсильніших. Але мене нічого не хвилює до 14 жовтня.”

Оласкуага, боєць з тієї ж команди, що й Накатані, пройшов неймовірний шлях – від таксиста до чемпіона світу під керівництвом Ернандеса. Він проведе свій перший захист титулу у вазі 112 фунтів проти досвідченого Джонатана Гонсалеса.

“Антоніо змушує мене хвилюватися, тому що він реально хороший боєць, але іноді талант та розум не співпадають,” – сказав Ернандес. “Я завжди кажу йому: “Знаєш, що мене дивує? Ти можеш перейти вулицю і тебе не зб’є машина.”

Ернандес – прямолінійний та веселий, але ніколи не цурається правди.

“Після того, як мій брат програв Оскару Де Ла Хойя технічним нокаутом у шостому раунді у 1995 році, я ніколи не виходив на бій, думаючи “Ми це зробимо”, – сказав Ернандес. “Я був розгублений у кутку, тому що Оскар бився зовсім інакше, ніж я очікував. Після цього я переконався, що завжди будемо готові, і ми ніколи не будемо розгублені. Ми повинні бути професіоналами, будь-які б умови не були.”

Ернандес також відомий як затребуваний секундант. Минулого місяця в Лондоні він працював секундантом у безпрограшного претендента у середній вазі Хамзи Шераза, і для нього бій закінчився легко та швидко. Коли Ернандес не працює з боксерами, його можна побачити у кутках бійців UFC.

Окрім роботи з Накатані та Оласкуагою, Ернандес буде секундантом у бою Теншина Насукава.

“Я треную своїх хлопців, щоб вони були на 100% готові. Якщо вони програють, то програють тому, що суперник бився краще, а не тому, що вони не були готові,” – сказав Ернандес.

“Ми тут, щоб працювати, і наша робота не закінчена. Коли вони завершать кар’єру, ми зможемо говорити про всі великі речі. Зараз ми повинні важко працювати та жертвувати.”

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI