Бозі Енніс критикує 147 чемпіонів

Бозі Енніс критикує 147 чемпіонів

Батько та тренер Джарона Енніса критикує чемпіонів у вазі 67 кг та промоутера Едді Хірна за відсутність об’єднуючих поєдинків.

Джарон “Чоботи” Енніс, чемпіон IBF у вазі 67 кг, стикається з несподіваною перешкодою на шляху до звання абсолютного чемпіона.

Його батько та тренер, Дерек “Бозі” Енніс, висловив обурення з приводу відмови інших чемпіонів світу прийняти виклик на об’єднуючий бій.

В інтерв’ю “Fight Hub TV” Бозі не тільки звинувачує чемпіонів у боягузтві, але й вказує на потенційні проблеми з промоутерською стратегією, що, на його думку, заважає синові досягти бажаної мети. Оскільки об’єднуючі поєдинки не відбуваються, Джарон змушений 9 листопада знову зустрітися з Каренгом Чухаджяном у реванші. Розглянемо детальніше ситуацію, що склалася навколо молодого, але вже досить успішного боксера.

Розгублений чемпіон: Дерек “Бозі” Енніс та проблеми Джарона “Чоботи” Енніса у вазі 67 кг

Тренер Дерек “Бозі” Енніс влаштував справжній вибух емоцій в інтерв’ю, різко критикувавши чемпіонів у вазі 67 кг за відмову битися з його сином, чемпіоном IBF Джароном “Чоботи” Еннісом, в об’єднуючому поєдинку. Бозі хоче, щоб Джарон швидко завоював три титули, необхідні для того, щоб стати абсолютним чемпіоном у вазі 67 кг, перш ніж перейти до ваги 70 кг.

Чемпіони не бажають приймати гроші, які пропонує промоутер Енніса за небезпечний бій, який вони можуть програти. Бозі не бачить головної причини, чому бої не відбуваються. Це – промоутер Енніса.

Тому замість об’єднуючого поєдинку, “Чоботи” захищатиме свій титул IBF в реванші проти Карена Чухаджяна 9 листопада у “Wells Fargo Center” у Філадельфії.

“Я думаю, він жорсткіший за Карена. Він танцював навколо”, – сказав Дерек “Бозі” Енніс “Fight Hub TV”, відповідаючи на питання, чи є чемпіон WBC у суперлегкій вазі Джессі “Бем” Родрігес жорсткішим за Карена Чухаджяна.

Енніс погано контролював ринг у поєдинку з Чухаджяном минулого року і виглядав жахливо протягом усього бою. “Чоботи” не міг контролювати ринг, розмахував дико і промахувався, бо занадто сильно замахувався.

“Ми мусили взяти цей бій, бо він був обов’язковим. Це єдине, про що я думаю. Ми насправді не хотіли цього бою, але ми мусили взяти його, бо це був обов’язковий бій. Мені це не подобається, але ми мусили це зробити, але цього разу все буде інакше”, – сказав Бозі про те, як “Чоботи” Енніс був змушений битися з Кареном Чухаджяном, бо IBF наказала це зробити.

“Чоботи” міг би відмовитися від свого титулу IBF та перейти до ваги 70 кг, замість того, щоб битися з Чухаджяном. Його промоутер міг би переконати одного з інших чемпіонів битися з ним, якби запропонував їм достатньо грошей.

“Ми не шукаємо нокаутів. Якщо він сам представляється, ми візьмемо його, але це те, що ми робимо, тому що люди люблять бачити нокаути, але ми не будемо їх шукати. Якщо він сам представляється, ми візьмемо його”, – сказав Бозі про те, як “Чоботи” Енніс збирається нокаутувати Чухаджяна 9 листопада.

“Прокиньтеся і давайте битися. Перестаньте брехати. Ви робите вигляд, що хочете битися, а потім не хочете битися”, – сказав Бозі, звертаючись до дивізіону ваги 67 кг. “Це моє звернення до всіх 147-фунтівців, які мають пояси. Я не знаю, чи це ваші люди за вами, чи просто ви самі обираєте, з ким хочете битися”.

Це не вина інших чемпіонів, що пропозиції, які їм робить промоутер “Чоботів” Енніса, Едді Хірн, недостатньо великі, щоб вони погодилися. Вони не збираються битися з Еннісом менше, ніж, на їхню думку, заслуговує цей бій. Зрештою, три чемпіони можуть заробити більше грошей у довгостроковій перспективі, утримуючи свої титули, а не приймаючи те, що пропонує Хірн.

“Ми думали, що він прийшов битися. Він прийшов танцювати”, – сказав Бозі. “Я думаю, що Канело заслужив на це. Він вклав свій час. Ось що я думаю. Він може вибирати, з ким хоче битися. Вони можуть сперечатися про це, скільки завгодно. Він заробив усі ці гроші. Тому він може робити те, що хоче”.

“Ось що ми хочемо робити після того, як зберемо пояси. Після того, як ми отримаємо шанс їх зібрати, тому що йому важко знаходити бої”, – сказав Бозі, відповідаючи на питання, чи може Енніс захотіти перейти до ваги 70 кг, бо дивізіон ваги 67 кг зараз спокійний, і йому важко знайти інших чемпіонів для бою”.

В якийсь момент Бозі доведеться побачити очевидне і зрозуміти, що його сину “Чоботам” знадобиться занадто багато років кар’єри, щоб зібрати всі пояси у вазі 67 кг. Бозі не потрібно, щоб “Чоботи” у 35 років все ще намагався об’єднати дивізіон ваги 67 кг.

“Зрештою, ми перейдемо до ваги 70 кг, а після цього – до 73 кг, а може, й до 77 кг. Ми на місії. Ті, хто мають титули. Ось ті, з ким я хочу битися”, – сказав Бозі, відповідаючи на питання, з ким він хоче, щоб “Чоботи” Енніс бився після Чухаджяна 9 листопада. “Якщо ми не зможемо отримати жодного з них, ми, ймовірно, перейдемо до іншої вагової категорії”.

Енніс повинен перейти до іншої вагової категорії зараз, тому що очевидно, що його промоутер не буде вкладати кошти, необхідні для його кар’єри, щоб переконати трьох інших чемпіонів погодитися на бій з ним. Дехто стверджує, що якби це був цінний актив стейбла Matchroom, Ентоні Джошуа, промоутер Едді Хірн, виклав би два чи три мільйони, щоб переконати інших чемпіонів битися з ним на високій швидкості. Це було б зроблено вже давно. Але оскільки це лише “Чоботи” Енніс, Хірн скупиться на інвестиції у його кар’єру, переплачуючи, щоб переконати інших чемпіонів битися з ним.

“Чоботам” Еннісу потрібно буде покращити свою гру, якщо він хоче досягти успіху у вазі 70, 73 та 77 кг, тому що він багато отримав ударів у поєдинках проти Девіда Аванесяна та Роймана Вільї у вазі 67 кг.

Не здається правдоподібним, що Енніс зможе перейти до ваги 70 кг, щоб завоювати титули, особливо якщо він витратить найкращі роки своєї кар’єри на спроби стати абсолютним чемпіоном у вазі 67 кг. Йому незабаром виповниться 28 років, і у нього немає об’єднуючих поєдинків у найближчих планах.

Якщо промоутер Енніса, Едді Хірн, відмовляється виплачувати ціну, яку просять інші чемпіони, йому потрібно зрозуміти, що він ніколи не отримає необхідних об’єднуючих поєдинків, якщо Його Високоповажність Туркі Аль-Алішіх не захоче допомогти.

Я не знаю, чому він мав би це зробити, але завжди є така можливість. Це може бути те, чого чекають інші чемпіони у вазі 67 кг. Вони хочуть великих грошей, які Туркі запропонував їм за бій з “Чоботами”, що цілком зрозуміло з їхнього боку. Чому вони мали б погодитися на 1,7 мільйона доларів, які пропонує Хірн, коли вони можуть отримати набагато більше мільйонів від Туркі? Пропозиція Хірна – це дрібниці порівняно з тим, що Туркі міг би потенційно дати їм за бій з Еннісом та відмову від їхніх титулів.

“Це був чудовий бій. Я вважаю, що Бівол переміг”, – сказав Бозі, відповідаючи на питання, чи дивився він бій за чемпіонський титул у напівважкій вазі між чемпіонами Артуром Бетербієвим та Дмитром Біволом у минулу суботу. “[Бетербієв] атакував у кінці, тому що Бівол сповільнився, але я вважаю, що переміг Бівол”.

“Я думаю, що вони повинні провести реванш, і я думаю, що цього разу ситуація буде іншою, тому що здавалося, що він втомився в останніх двох раундах”, – сказав Бозі про Бівола.

Бозі не каже, як він бачить реванш між абсолютним чемпіоном у напівважкій вазі Артуром Бетербієвим та Дмитром Біволом. Біволу буде важко покращити кількість рухів, які він зробив у минулу суботу, не віддаючи раунди через відсутність атаки. Він втомиться від усіх своїх переміщень та буде зупинений Бетербієвим. Цікаво, що Бозі мав проблеми з постійним переміщенням Чухаджяна, але не мав проблем з тим самим у Бівола.

“Це ще один хороший бій”, – сказав Бозі про реванш 21 грудня між колишнім чемпіоном WBC у важкій вазі Тайсоном Ф’юрі та об’єднаним триразовим чемпіоном Олександром Усиком. “Усик – хороший боксер. Він рухається, а потім у вас є Ф’юрі. Він хороший боксер. Якщо він у хорошій формі, я думаю, що ситуація буде іншою. Я думаю, що Ф’юрі може перемогти”.

“Якщо він переможе, рахунок стане 1-1. Тож їм потрібно буде розірвати нічию”, – сказав Бозі.

Якщо припустити, що Ф’юрі переможе у реванші проти чемпіона WBA, WBC та WBO у важкій вазі Усика 21 грудня, трилогія, ймовірно, доведеться почекати, поки Тайсон битиметься з Ентоні Джошуа один чи два рази. Його Високоповажність Туркі Аль-Алішіх хоче побачити Ф’юрі проти Джошуа, і вважається, що вони битимуться двічі, перш ніж перейдуть до інших боїв або виходу на пенсію.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI