Роль Коула Палмера в трансфері з Манчестер Сіті в Челсі розкрита

Роль Коула Палмера в трансфері з Манчестер Сіті в Челсі розкрита

Сенсаційний Трансфер: Як Челсі придбав Коула Палмера за безцінь

Останній день літнього трансферного вікна 2023 року став свідком несподіваного переходу молодого таланта Коула Палмера з Манчестер Сіті до Челсі.

Ця угода, вартістю всього £42.5 мільйонів, вразила футбольний світ своєю непередбачуваністю. Спортивні директори Челсі, Лоренс Стюарт та Пол Вінстанлі, поділилися деталями того, як їм вдалося переконати “містян” відпустити гравця, та якою була роль самого Палмера у цьому трансфері.

Історія, що розгортається, розповідає про хитромудрі переговори, бажання гравця грьати регулярно, та вражаючу перспективу, яку бачать у Палмері керівники Челсі.

Підкорення Манчестер Сіті: Історія блискавичної угоди

Спіртивні директори Челсі, Лоренс Стюарт та Пол Вінстанлі, детально пояснили, як їм вдалося переконати Манчестер Сіті продати Коула Палмера всього за £42.5 млн у 2023 році. Сам гравець, як виявилося, потребував небагато переконань.

В останній день літнього трансферного вікна 2023 року Челсі здійснив ще одну угоду у бурхливому міжсезоння. “Сині” вже витратили майже £350 млн на десять інших гравців, перш ніж підписати з Палмером семирічний контракт, що стало сюрпризом для всіх, включаючи керівництво клубу.

“Ми й не думали, що зможемо його отримати, чи не так?” – зазначив Стюарт в інтерв’ю для Telegraph. – “Було відчуття, що Коул Палмер не буде проданий”.

“Ми говорили про нього протягом усього трансферного вікна, а коли наблизився його кінець, ми зрозуміли, що хочемо зробити щось ще, посилити певну зону на полі. Його кандидатура знову з’явилася, і ми всі сказали: “Давай спробуємо, подивимося, що можливо”. І тоді з’явилася певна інформація про те, що щось може бути”.

Палмер був частиною академії Сіті з шести років, але йому було важко пробитися до основного складу клубу. У сезоні перед переїздом до Лондона 21-річний гравець зробив лише сім стартів у всіх турнірах. Палмер пізніше зізнався, що хотів “грати у футбол щотижня”, але не планував покидати Сіті назавжди.

На відміну від багатьох інших гравців, яких підписали Вінстанлі та Стюарт, Палмер став неймовірно вигідним придбанням. Після 22 голів у Прем’єр-лізі минулого сезону – результат, який перевершив лише Ерлінг Холанд – гравець збірної Англії виглядає справжньою знахідкою за £42.5 млн.

“Я хотів би піти в оренду на рік, – пояснив Палмер посеред свого дебютного сезону в Челсі, – повернутися й бути готовим до основного складу, але він [Гвардіола] сказав, що я не можу піти в оренду. Або залишаєшся, або продаєшся”.

Директор Челсі Вінстанлі підтвердив, що “сині” також були проти тимчасової угоди. “Ми не збиралися брати його в оренду, і це не влаштувало б нас, – зізнався він. – Ми завжди віддавали перевагу постійній угоді з таким гравцем, як Коул”.

“Потім настає період, коли раптом з’являється відчуття, що це може мати сенс, давай спробуємо, давай зробимо. А коли ти починаєш цей шлях, ти повинен спробувати довести його до кінця, якщо є шанс. І, справедливості заради, Коул продемонстрував величезне бажання прийти сюди, і саме такого гравця ми хочемо, з таким характером та бажанням”.

Стюарт погодився з тим, що Палмер коштував би вдвічі більше, якби його продавали цього сезону. “Я думаю, що якби він вийшов на ринок зараз, його ціна була б значно вищою, це точно”, – посміхнувся директор. – “Його результативність неймовірна”.

Вінстанлі дивився далі за ціновий ярлик, стверджуючи, що “без сумніву” Палмер одного дня може виграти “Золотий м’яч”. “Він має трохи бунтівний характер на полі, це видно. Це видно на тренуваннях, це видно у матчах. У нього є ця здатність”.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI