Артур Бетербієв об’єднав титули напівважкої ваги після блискучого бою з Дмитром Биволовим

Артур Бетербієв об’єднав титули напівважкої ваги після блискучого бою з Дмитром Биволовим

Король залишається королем: Бетербєв переміг Бивола в епічному поєдинку

Вечір боксу запам’ятається надовго. Поєдинок між Дмитром Биволом та Артуром Бетербєвим за звання абсолютного чемпіона світу у напівважкій вазі став справжнім видовищем техніки, мужності та витривалості. Очікування були величезними, адже зустрічалися два найкращі боксери свого покоління. Чи вдалося Биволу скинути корону з голови “Короля” Бетербєва? Відповідь виявилася неоднозначною, але поєдинок залишив незабутнє враження на всіх глядачів. Ось детальний розбір цього епічного бою.

Неперевершений бій за звання абсолютного чемпіона у напівважкій вазі

Дмитро Бивол продемонстрував чудову форму, але, на жаль, йому не вистачило зовсім небагато, щоб здобути перемогу над “Королем” Артуром Бетербєвим у боротьбі за домінування у напівважкій вазі. Бетербєв виграв захоплюючий бій з рахунками 116-112 (Павел Кардині), 115-113 (Гленн Фельдман) та 114-114 (Мануель Олівер Паломо). Різниця була невеликою, але два найкращі боксери напівважкої ваги цього покоління показали захоплюючий поєдинок, сповнений майстерності, сміливості та технічної досконалості.

На вершині цього видовища новий беззмінний чемпіон Бетербєв зізнався, що міг би виступити краще, але Бивол привітав його з чудовим виступом. Жоден з боксерів не скаржився на рахунок чи на дії суперника.

На запитання про те, як він себе почуває після бою, Бетербєв відповів: “Непогано. Сьогодні я виступив не надто добре. Мені не сподобався цей бій, але одного дня я буду краще. Це було не важко, просто трохи некомфортно”.

Бивол, у якого після бою утворилася припухлість навколо лівого ока, сказав, що він все ще мріє стати абсолютним чемпіоном, і просто додав: “Вітаю Артура та його команду, він заслуговує на це”.

На запитання, чи думає він, що переміг, Бивол відповів: “Я не знаю. Я зробив свою роботу. Я думав, що міг би зробити краще. Я завжди можу зробити краще. Він переміг. Що я можу сказати?”

Бивол тепер має рекорд 23-1 (12 КО), і 33-річний боксер, який народився в Токмаку, Киргизстан, але боксує з Індіо, Каліфорнія, безумовно, спробує ще раз.

Бетербєв, який вражаюче пройшов всю дистанцію вперше за 21 професійний бій, маючи раніше 20 нокаутів, додав пояс WBA Бивола до своїх титулів WBC, WBO, IBF та Ring Magazine.

Обидва боксери намагалися взяти контроль у першому раунді, використовуючи ліві руки, а ніс Бетербєва почав червоніти після того, як Бивол провів потужний удар. Це була послідовна робота, але під кінець раунду обидва боксери віддали всі сили. Бетербєв, якому виповниться 40 років на початку 2025 року, притиснув Бивола до канатів, але Бивол швидко відповів, коли Бетербєв просувався вперед.

Ліва рука Бивола працювала плавно – він точно бив джебами та хуками. Він бив з наміром, кожен удар був спрямований на те, щоб заслужити повагу Бетербєва.

Бетербєв небезпечно рухався вперед. Він прийняв кілька точних джебів, але продовжував швидко просуватися вперед, змушуючи Бивола працювати ногами, витривалістю та головою. Бивол майже завжди тримався на відстані удару, тому йому не можна було розслабитися навіть на секунду.

В середині третього раунду Бивол зміг провести серію джебів та правих прямих через щільну захист Бетербєва. Часто голову Бетербєва відкидало від швидших і точніших ударів Бивола, але, як завжди, Бетербєв просто продовжував рухатися до нього.

У четвертому раунді Бетербєву, схоже, вдалося трохи сповільнити Бивола, і він провів потужний правий прямий.

Це був, як і очікувалося, висококласний та захоплюючий бій. Це був поєдинок плавності Бивола проти непохитного тиску Бетербєва.

Бивол все ще виглядав гострим, але його активність, здається, знизилася. Він пішов вперед та пробив правий прямий в Бетербєва, але це його не похитнуло, а на останній хвилині п’ятого раунду з’явилися ознаки того, що Бетербєв може перехопити ініціативу, провівши потужний правий прямий в область живота Бивола.

Проте, незважаючи на тиск Бетербєва, висока стійка та рухливість Бивола означали, що його лише зрідка вражали значущі удари. Протягом деякого часу в шостому раунді Бивол став у стійку та відбивався.

Однак незабаром Бетербєв знову був на передньому плані.

Бивол провів правий прямий в щоку Бетербєва на початку сьомого раунду. Бетербєв кивнув і знову пішов у атаку. Бетербєв, спиною до канатів, вразив Бивола в середині сьомого раунду, а потім почав бити його з усіх боків, і Бивол вперше опинився у серйозній небезпеці.

Обидва боксери подивилися один на одного на початку восьмого раунду. Жоден не нехтував ударами по корпусу. Насправді обидва провели ведучі праві удари по корпусу, але раунд був відносно спокійним, але все ще захоплюючим, і обидва боксери віддали всі сили, щоб вразити суддів на останніх секундах.

Бивол швидко розпочав дев’ятий раунд. Він вразив Бетербєва ведучим лівим хуком, і хоча Бетербєв все ще рухався до нього, він не сильно бив протягом раунду, і Бивол переробив його.

Залишалося три раунди, і все було на межі, залишалося дев’ять хвилин.

Бетербєву все ще було важко чисто влучити в Бивола, але Бивол зумів нанести кілька ефектних серій ударів. Бивол ковзав вправо, ковзав вліво, і Бетербєв не міг встановити ноги, щоб пробити своїми відомими потужними ударами.

Бивол залишався спокійним, але в 11-му раунді Бетербєв прорвався потужним правим прямим та продовжував бити сильними лівими та правими ударами, коли Бивол, з припухлим лівим оком, майже не відповідав.

Вони потиснули один одному руки на початку 12-го раунду, і Бивол достатньо відновився, щоб почати перспективно. Бетербєв, як завжди, стежив за ним до канатів, і за 80 секунд до кінця Бивол відступав і змушений був захищатися. Бетербєв контролював ситуацію наприкінці. Бивол намагався тримати його на відстані, і вони ще раз потиснули один одному руки на гонгу в спортивному жесті.

Це був чудовий поєдинок високого рівня. У ньому взяли участь два майстри своєї справи. Рефері Томас Тейлор був практично стороннім спостерігачем, коли два майстри елегантно билися один з одним.

Це був не трилер, але йому це й не потрібно було. Це була блискуча демонстрація того, що таке спорт. Стратегія, уміння, фізична підготовка, мужність та здібності.

Якщо очікування на цей бій, найпривабливіший з усіх можливих поєдинків у цьому виді спорту сьогодні, були подорожжю, то мета була Елізіумом для шанувальників боксу.

Бивол прийшов за Королем, і він пропустив. Але є всі шанси, що він отримає можливість знову спробувати свої сили проти “Короля” Артура, тільки наступного разу Бетербєв буде виходити на бій як беззмінний чемпіон світу у напівважкій вазі.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI