“Я віддав це 8-4 на користь Бивола”, – говорить Едді Хірн

“Я віддав це 8-4 на користь Бивола”, – говорить Едді Хірн

Підсумки спірного поєдинку та реакція промоутера

Вступ: Бій між Дмитром Біволом та Артуром Бетербієвим у Ріяді завершився спірним рішенням суддів, що викликало шквал обурення з боку промоутера Бівола, Едді Гірна. Результат бою, перемога Бетербієва більшістю голосів, став причиною гострих суперечок та дискусій серед фанатів боксу та експертів. Гірн висловив гнівне невдоволення, засудивши роботу суддів та заявивши про несправедливе обкрадання його боксера. Розглянемо детальніше події вечора та реакцію ключових учасників.

Промоутер Едді Гірн вибухнув гнівом після того, як спостерігав за поєдинком Дмитра Бівола та Артура Бетербієва, який закінчився, на його думку, сумнівним рішенням суддів — перемогою Бетербієва більшістю голосів у 12-раундовому бою в Ріяді.

Особливо Гірна обурив рахунок одного з суддів – 8-4 на користь Бетербієва (21-0, 20 КО), який, на його думку, абсолютно не відображав того, що відбувалося на рингу.

Рахунок Гірна: 8-4 на користь Бівола

Гірн заявив, що за його підрахунками Бівол (23-1, 12 КО) виграв з рахунком 8-4. Для багатьох шанувальників боксу це виглядало ще більш спірним, ніж рішення суддів. Спосіб, яким Бівол здався в другій половині бою, робить його оцінку в 8-4 абсолютно неправдоподібною.

Незважаючи на постійний рух, Бівол поступово слабшав під тиском Бетербієва з 8 по 12 раунд. Це було навіть при постійному русі Бівола. Що було б, якби він вирішив битися з Бетербієвим в стійці? Гірн не згадує про це, бо довелося б зіткнутися з неприємною правдою.

Бівол програв свій титул WBA чемпіону IBF, WBC та WBO в напівважкій вазі Бетербієву в суботу ввечері. Бетербієв став абсолютним чемпіоном, об’єднавши всі чотири пояси після перемоги на Kingdom Arena.

Рахунки суддів:

– 114-114
– 115-113
– 116-112

«Едді Гірн завжди говорить про мене погано», – сказав Артур Бетербієв в інтерв’ю iFL TV, реагуючи на новину про невдоволення Гірна результатами бою. «Так, я думаю, так», – відповів Бетербієв на запитання про бажання реваншу з Біволом після того, як йому повідомили, що Його Високоповажність Туркі Альашийк хоче реваншу.

«Можливо, тому що я переміг третього його боксера. Можливо, тому він завжди скаржиться на мене», – сказав Бетербієв про те, що переміг ще одного боксера Гірна.

Гірна турбує не лише те, що Бетербієв переміг його боксера, але й те, що ця поразка зруйнувала шанси Бівола на бій з Саулем Альваресом. Цей бій приніс би величезний прибуток.

«Він набагато смиренніший за мене, бо коли ти працюєш все своє життя і демонструєш такий виступ, то бачити, як це забирають у тебе, – це несправедливо», – сказав Едді Гірн iFL TV про свого боксера Бівола.

«Я нарахував 8-4, 7-5 [на користь Бівола], але той, хто дав рахунок 116-112, дав Дмитрові Біволу лише чотири раунди. Цей суддя більше ніколи не повинен працювати», – продовжив Гірн. «Просто шкода, що це сталося в найважливішому бою та на найпрестижнішій арені».

«Він [Бівол] не скаже цього, але я скажу. Він мав би бути беззаперечним чемпіоном сьогодні ввечері», – сказав Гірн.

Судді вважали Бетербієва кращим боксером, і вони зробили правильний вибір. Бівол був стомлений і не міг битися досить агресивно в останній частині бою.

«Він сильно б’є, але не так сильно, як кажуть», – сказав Бівол про силу удару Бетербієва. «Так, це сильно. Подивіться на моє око. Він завдав багато ударів по лівій руці, і ви бачите мої синці. Так, він б’є сильно, але ми можемо витримувати ці сильні удари».

«Його Високоповажність сказав: «Неправильне рішення. Ми робимо реванш», – сказав Гірн. «Сподіваюся, він дотримає слова. Мене дуже засмутила ця поразка. Він неймовірний спортсмен. Він сприймає цю поразку набагато краще, ніж я б сприйняв, але такий він чоловік. Повага обом бійцям. Він мав би бути беззаперечним чемпіоном сьогодні ввечері».

Бівол здавався

Судді мали останнє слово, і вони вирішили, що Бівол зробив недостатньо, щоб виграти бій. Якби Бівол не втратив рішучості та не став боязким в останніх п’яти раундах, він міг би виграти. З 8 по 12 раунд він постійно відходив, намагаючись уникнути нокауту. Якби Бівол проявив мужність, його б нокаутували, оскільки він вже був дуже ослаблений, навіть незважаючи на постійний рух.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI