Цзю б’ється з небезпечним Муртазалієвим сьогодні

Цзю б’ється з небезпечним Муртазалієвим сьогодні

Ризикована гра за титул та майбутнє кар’єри

Цього вечора в курорті Caribe Royale в Орландо, Флорида, відбудеться високонапружений бій між Тимом Цзю та чемпіоном IBF у напівсередній вазі Бахрамом Муртазалієвим. Для колишнього чемпіона WBO це – бій, який можна назвати “матчем на виживання”. Чи витримає Цзю тиск і ризик, пішовши на дуже небезпечний поєдинок після нещодавньої поразки? Експерти поділяються в своїх прогнозах, але всі згодні – ставки надзвичайно високі.

Тим Цзю проти Муртазалієва: Поєдинок на межі

У цій статті ми розглянемо всі аспекти очікуваного бою: ризики для Цзю, переваги Муртазалієва, прогнози експертів та перспективи майбутнього обох боксерів після цього поєдинку.

Тим Цзю (24-1, 17 КО) вирішив взяти участь у ризикованому бою, незважаючи на те, що після поразки від Себастьяна Фуньдори 30 березня йому, можливо, варто було б обрати більш «розминковий» поєдинок. Однак, Цзю, можливо, занадто сміливий для власної користі. Поразка в цьому бою може серйозно занапастити його кар’єру. Йому потрібен титул Муртазалієва, щоб маневрувати в переговорах щодо більш прибуткових боїв проти інших чемпіонів, але обраний суперник – надзвичайно непростий.

Кріс Алджері в інтерв’ю Probox TV зазначив: “Він розуміє, що його очікує. Це нелегкий бій. Я думаю, Тим Цзю буде підготовлений до всього, що Муртазалієв може запропонувати, і навпаки”. Алджері підкреслив переваги Муртазалієва: “Муртазалієв дуже високий і він сильно б’є. Тому це нелегкий бій. Ви маєте справу з високим хлопцем, який може сильно вдарити правою. Це, очевидно, відрізняється від Фуньдори, але це високий хлопець, і треба скорочувати дистанцію. Тим Цзю, здається, 174 см. Він не дуже високий у напівсередній вазі. Тому він також матиме невигідну позицію в цьому бою”.

Зріст Муртазалієва (183 см) може стати серйозною проблемою для Цзю, але ще більшою загрозою є його довжина рук та потужний удар правою. Муртазалієв впевнено б’є обома руками, особливо правою. Якщо йому вдасться часто потрапляти по Цзю, як він це робив проти Джека Калкая, то Цзю навряд чи підніме руку після бою.

Антоніо Тарвер у інтерв’ю Fighthype висловив думку: “Це поєдинок-камбек для Тима Цзю. Всі очікують, що він буде схожим на старого доброго Тима Цзю. Я думаю, ми зможемо це побачити”. Тарвер додав: “Це можливість для Тима показати світу, що він все ще один з найяскравіших імен у вазі 154 фунтів. Після цього бою ми зможемо з нетерпінням чекати на те, хто буде його наступним суперником, але спочатку Тим має показати гру колишнього чемпіона”.

Цей бій – шанс для Цзю довести свою здатність перемагати найкращих боксерів у вазі до 154 фунтів, оскільки його поєдинок з Фуньдорою трохи “розкрив” його слабкі сторони. Це був перший серйозний тест у кар’єрі Цзю. Його найкращі перемоги були здобуті над Брайаном Мендозою, Тоні Гаррісоном, Терреллом Гаушею, Такеші Іноуе, Карлосом Окампо, Деннісом Хоганом, Стівом Спарком та Джефом Хорном. Це хороші боксері, але не рівня А.

Бен Деймон з Main Events зазначив: “Це дуже важливий бій через високий рівень ризику. Дві поразки поспіль будуть катастрофою”, – сказав він про Цзю. – “Шлях назад буде дуже довгим. Щодо бою з Фуньдорою, звичайно, є виправдання. Його зірковість, ймовірно, зросла завдяки цьому бою незалежно від результату. Але якщо він програє ще один, то це зникне, і він почне спускатися вниз”.

“Тому для Тима Цзю на кону дуже багато, і для всіх, хто в нього інвестував , і в його кар’єру. Можливо, була думка, що він міг би обрати більш безпечний шлх – поєдинок для повернення до форми, перш ніж переходити до бою за світовий титул проти непереможеного боксера, такого як Бахрам. Але він ризикує, як і раніше. Він хоче бути зайнятим і брати участь у великих боях. І це саме той випадок. Він на найбільшій арені, як головна зірка, і це справді важкий бій проти того, хто не знає, що таке програвати. Він буде нестримним і наполегливим”, – зазначив Деймон про Муртазалієва.

Муртазалієв – чистий панчер, він не зупиняється, коли йде в атаку. Цзю має силу, щоб потенційно нанести йому шкоду, якщо зможе достатньо часто потрапляти своїми сильними ударами, перш ніж Муртазалієв накриє його серією ударів.

“Справа в тому, що у нього було лише два бої на дуже високому рівні: Джек Калкай і бій 2019 року, де він вперше став обов’язковим претендентом на цей пояс. Крім того, він просто проводив час. Розминкові бої та бої для нарощування досвіду, але коли він виходив на найвищий рівень, він перемагав”.

Калкай все ще добре боксував, незважаючи на те, що йому було 38 років і він вже не перебував на піку форми, але Муртазалієв був занадто сильним для нього і нокаутував його в бою за титул IBF у вазі 154 фунтів.

“Це хлопець, який не прийшов програвати, і вам стало ясно цього тижня, спостерігаючи за його командою та тренером. Вони явно прийшли перемагати. Після перемоги тут, No Limit і Main Event хочуть провести для Тима великий поєдинок на батьківщині пізніше цього року. Це очевидно дуже привабливо для нього і захоплююче для всіх, хто залучений”.

Після десяти років професійної кар’єри Муртазалієв нарешті отримав свого великого іменитого супротивника, який готовий битися з ним. Він ніколи не міг залучити до бою інших відомих боксерів у цій категорії, оскільки був занадто небезпечним і нічого не пропонував.

“Тоді ви починаєте дивитися на деякі великі бої. Це захоплива категорія”, – сказав Деймон.

Муртазалієв знає, що це його шанс потрапити на великі бої, якщо він зможе перемогти Цзю сьогодні ввечері. Тому він буде битися на повну силу, прагнучи нокаутувати Цзю.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI