Довголітній чемпіон у вазі 108 фунтів Тераджі завойовує вакантний пояс у найлегшій вазі завдяки пізній зупинці бою над співвітчизником Канало Росалесом

Довголітній чемпіон у вазі 108 фунтів Тераджі завойовує вакантний пояс у найлегшій вазі завдяки пізній зупинці бою над співвітчизником Канало Росалесом

Японський феномен перемагає Росалеса технічним нокаутом

Кенширо Тераджі, після тривалого панування у найлегшій вазі (108 фунтів), здійснив довгоочікуваний перехід до найлегшої ваги (112 фунтів).

У віці 32 років, вже не маючи можливості тримати вагу попереднього дивізіону, він зустрівся з досвідченим ветераном Крістофером Росалесом у бою за вакантний титул чемпіона світу за версією WBC.

Незважаючи на видиму різницю у розмірах, “Дивовижний Хлопець” Тераджі продемонстрував блискучу техніку, вражаючу швидкість, гострий джеб та точні удари, здобувши перемогу технічним нокаутом у 10-му раунді.

Злет над вагою: Тераджі стає чемпіоном світу у найлегшій вазі

Росалес, якого тренує Едді Рейносо і який виходив на ринг у супроводі Сауля “Канело” Альвареса, мав перевагу в досяжності (на 6,5 дюймів більше), але майже не зміг скористатися нею.

Завдяки відкритому підрахунку очок, він розумів, що поступається супернику після восьми раундів, і не заперечував, коли лікар рекомендував рефері Лоуренсу Колу зупинити бій після дзвоника, що оголосив початок 11-го раунду (офіційно перемога технічним нокаутом в 11-му раунді).

Найпам’ятніший момент бою стався у третьому раунді. Тераджі, заморозивши нікарагуанця Росалеса (30 років) джебами та фінтом, раптово вразив його потужним контрударом правою. Росалес похитнувся, притулившись до канатів, але завдяки своєму досвіду втримався до кінця раунду.

З четвертого раунду Росалес почав експериментувати з лівшою стійкою, і це принесло тимчасову вигоду в кінці раунду, коли він завдав лівого удару, який майже збив японського фаворита з ніг.

Після четвертого раунду відкритий підрахунок очок показав, що Тераджі випереджає 40-36 двічі та 39-37. П’ятий раунд, можливо, був найкращим для Росалеса, хоча він вже почав страждати від носової кровотечі через наполегливі джеби Тераджі.

Після восьмого раунду рахунок був 79-73 двічі та 78-74. Залишалося питання, чи Тераджі зупинить бій достроково, чи переможе за очками. Після десятого раунду, де кров продовжувала текти з носа Росалеса (37-7, 22 КО), Коль офіційно зупинив бій.

«Я був дуже, дуже нервовим з самого початку», – сказав Тераджі (24-1, 15 КО) після завоювання вакантного поясу у новій вазі. Він зізнався, що через нерви майже нічого не пам’ятає з 30 хвилин бою, і додав: «Я просто радий перемозі».

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI