Тренту Александер-Арнольду вдалося блиснути на новій позиції, що підтверджує вражаюча статистика збірної Англії

Тренту Александер-Арнольду вдалося блиснути на новій позиції, що підтверджує вражаюча статистика збірної Англії

Трент Олександєр-Арнольд: Зміна позиції та блискучий результат

У матчі збірної Англії проти Фінляндії, Трент Олександєр-Арнольд, гравець “Ліверпуля”, невід’ємна частина якого вже багато років викликає дискусії, здивував усіх, вийшовши на поле не на своїй звичній позиції правого захисника, а на лівому фланзі оборони.

Це рішення головного тренера Гарета Саутгейта викликало хвилю критики, однак Олександєр-Арнольд блискуче спростував усі сумніви, продемонструвавши свою універсальність та високий рівень гри на незвичній для себе позиції. Його гра стала доказом того, що він – більше ніж просто талановитий правий захисник.


Лівий захисник – нова роль та нові можливості для зірки “Ліверпуля”

Зірці “Ліверпуля” довірили зовсім нову роль у матчі збірної Англії проти Фінляндії в неділю ввечері. Тим не менш, він продемонстрував свою універсальність, зробивши другу за кількістю кількість передач у фінальну третину поля.

Місце Олександєр-Арнольда у складі “Трьох Левів” є предметом постійних дебатів останніми місяцями. Гарет Саутгейт вже експериментував з ним у центрі поля під час Євро-2024, і хоча той експеримент не увінчався успіхом, його здатність грати на різних позиціях залишається інтригуючою.

Проти Фінляндії Олександєр-Арнольд грав на позиції лівого захисника, тоді як Кайл Вокер з “Манчестер Сіті” зайняв своє звичне місце на правому фланзі. Це рішення викликало негайну критику, але гравець “Енфілда” прагнув справити враження, незалежно від того, де він грав.

На лівому фланзі Олександєр-Арнольд зміг продемонструвати свою взаємодію з Джудом Беллінгемом, який виходив зі своєї позиції під нападником, щоб отримати корисні передачі від захисника. Олександєр-Арнольд, Беллінгем та Джек Гріліш, що грав попереду, забезпечили чудову гру на лівому фланзі, перемістивши майже всі атакувальні дії Англії на цю сторону поля.

Він зробив 10 передач у фінальну третину поля – друге місце серед усіх гравців на полі – і зміг використати свої зусилля, забивши потужним ударом зі штрафного у другому таймі, подвоївши перевагу Англії.

Олександєр-Арнольд також виграв 100% своїх єдиноборств та зробив 130 дотиків до м’яча протягом 90 хвилин, підкреслюючи його вплив як в атаці, так і в обороні.

Збірна Англії давно стикається з проблемою постійного лівого захисника. Лук Шоу з “Манчестер Юнайтед” часто випадав з гри через травми. Якщо “Три Леви” хочуть мати досвідченого та спокійного гравця на цій позиції, вони, можливо, вже знайшли свою відповідь.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI