Скільки кандидатів ФА інтерв’ювало перед призначенням Томаса Тухеля

Скільки кандидатів ФА інтерв’ювало перед призначенням Томаса Тухеля

Десять кандидатів та вибір на користь досвіду

Після відставки Гарета Саутгейта, Федерація футболу Англії (ФА) розпочала інтенсивний пошук нового головного тренера збірної. Процес відбору, що розпочався ще до Євро-2024, завершився призначенням Томаса Тухеля.

Це рішення викликало певну дискусію, проте ФА впевнена у правильності свого вибору, підкреслюючи професійні якості та чітке бачення Тухеля щодо розвитку англійської збірної. У цій статті ми розглянемо деталі процесу відбору та перспективи роботи нового тренера.

Тухель приймає естафету: Новий головний тренер збірної Англії

Марк Буллінгем, головний виконавчий директор ФА, підтвердив, що на посаду головного тренера збірної Англії претендували приблизно десять кандидатів, причому пропозиція була зроблена Томасу Тухелю.

Гарет Саутгейт прийняв рішення піти у відставку після Євро-2024, незважаючи на те, що двічі поспіль вивів збірну до фіналу Чемпіонату Європи.

Процес пошуку наступника розпочався ще до турніру, оскільки контракт Саутгейта закінчувався, і не було впевненості в тому, чи захоче він його продовжувати.

“Перед Євро ми мали чіткий план підбору кадрів. Джон Макдермотт [технічний директор ФА] та його команда розробили ідеальний профіль для тренера міжнародного рівня та короткий список кандидатів, якщо це знадобиться”, – пояснив Буллінгем на першій прес-конференції Тухеля.

“Після відставки Гарета ми реалізували цей план, зустрілися та оцінили потенційних кандидатів. Томас був абсолютно видатним, представивши чітке бачення того, як ми будемо працювати з нашими гравцями, щоб отримати від них максимум та забезпечити собі найкращі шанси на чемпіонаті світу [2026]”, – додав він.

ФА опинилася в обороні через деяку реакцію на призначення Тухеля, яка дещо переросла у ксенофобію. Зокрема, в офіційному оголошенні було підкреслено, що новий помічник тренера, Ентоні Баррі, який раніше працював з Тухелем у “Челсі” та “Баварії”, а також з Роберто Мартінесом у збірних Бельгії та Португалії, є англійцем.

Буллінгем також змушений був розкрити, що деякі з інтерв’юйованих кандидатів були англійцями.

“Весь процес був конфіденційним. Я розумію, що часом це може бути прикро для людей, але ми повинні були зберегти конфіденційність як для нас, так і, що ще важливіше, для кандидатів. Ми провели співбесіди приблизно з десятьма людьми, серед яких були й англійські кандидати”, – пояснив він.

“Ми провели дійсно чіткий процес, поспілкувалися приблизно з десятьма людьми. Зрозуміло, що одні були більш зацікавлені в цій посаді, ніж інші. Ми були абсолютно задоволені тим, що в результаті обрали Томаса, і ми вважаємо, що він дає нам найкращі шанси виграти Чемпіонат світу, тому ми вважаємо, що знайшли найкращого кандидата на цю посаду”.

Тухель офіційно розпочне роботу в січні, а його перші ігри на посаді головного тренера відбудуться у березні (дати ще не підтверджені). Лі Карслі очолить збірну Англії в її останніх іграх 2024 року, зустрівшись з Грецією та Ірландією наступного місяця в рамках Ліги Націй УЄФА.

Якщо Англія не наздожене та не обійде Грецію в турнірній таблиці, матчі в березні, ймовірно, будуть плей-офф за підвищення в Лізі Націй проти команди, яка посіла третє місце в Лізі А. Перемога в групі означатиме автоматичне підвищення та прямий вихід до кваліфікації Чемпіонату світу.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI