Тухель готовий «розпушити пірʼя» та відсадити великих зірок – Коул і Кроуч день тому

Тухель готовий «розпушити пірʼя» та відсадити великих зірок – Коул і Кроуч день тому

Коул та Крауч вірять, що німецький фахівець не боятиметься сміливих рішень.

У середу, 16 жовтня 2024 року, світ футболу сколихнула новина про призначення Томаса Тухеля постійним головним тренером збірної Англії. Це сталося після відставки Гарета Саутгейта, а тимчасовим керівником був Лі Карслі.

Призначення німецького спеціаліста викликало неоднозначну реакцію, проте відомі футбольні експерти Джо Коул та Пітер Крауч висловили свою підтримку цьому рішенню, підкресливши готовність Тухеля до рішучих дій, навіть якщо це означатиме невдоволення деяких гравців.

Thomas Tuchel тренує футболістів на футбольному полі
Thomas Tuchel тренує футболістів на футбольному полі

Чи справді Тухель змінить звичний хід речей в англійському футболі та приведе “Левів” до перемоги – час покаже. Давайте розглянемо детальніше думки експертів та перспективи цього призначення.

Томас Тухель: Новий тренер збірної Англії, готовий до “розбурхування пір’я”

Пітер Крауч вважає, що Томас Тухель готовий “розбурхувати пір’я” та випускати з основного складу навіть зіркових гравців, якщо це сприятиме успіху збірної Англії. Колишній менеджер “Челсі” та “Баварії” був офіційно оголошений постійним наступником Гарета Саутгейта. Тухель офіційно очолить збірну у січні, замінивши тимчасового тренера Лі Карслі.

Хоча національність німця викликала суперечливі думки серед експертів, Крауч, коментатор TNT Sports, був у захваті від досвіду Тухеля у вирішальних матчах. Він зазначив, що попередні тренери часто стикалися з труднощами у керуванні складом, у якому грають численні суперзірки, але Тухель, на думку Крауча, не вагатиметься відсторонити від гри навіть відомих гравців заради блага команди.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Фут Херит (@footherit)

“Я був задоволений, дізнавшись новину, – сказав Крауч. – Я не міг повірити у невелику кількість негативної реакції на це, враховуючи, що це іноземний тренер, до того ж німець. Чи могли б ми знайти англійського тренера? Але я зовсім не поділяю цю думку. Я вважаю його фантастичним тренером, з великими досягненнями, який керував зірковими гравцями у великих клубах і не боятиметься приймати рішення, які, я думаю, необхідні. Я думаю, що іноді нам потрібно випускати з основного складу зіркових гравців. Якщо його задум спрацює – це буде фантастично. Але якщо ні, то ми всі знаємо, що трапляється з тренерами збірної Англії дуже швидко”.

Джо Коул, експерт TNT Sports, поділяє оптимізм Крауча щодо призначення Тухеля. Хоча Коул був здивований термінами, він підкреслив, що Тухель, на його думку, має саме ті риси, яких не вистачало попереднім тренерам для того, щоб вивести збірну на новий рівень. Коул зазначив, що нинішній склад є найближчим до перемоги у великому турнірі з 1966 року, а головною відмінністю може стати саме досвід Тухеля у виграші трофеїв.

“Я був здивований термінами, оскільки Лі Карслі зараз виконує цю роль, тому спочатку я подумав: “Вау, це зненацька”. Але я дуже задоволений. Я думаю, що потрібно подивитися на це в контексті того, на якому етапі ми зараз перебуваємо: нова команда є найближчою до перемоги у трофейному турнірі з 1966 року.

Ймовірно, різниця полягатиме в тому, що потрібен хтось, хто знає, як вигравати великі трофеї. Я схвильований. Я бачив його прес-конференцію, і він мене вразив. Він не злякається найвищого рівня. Він неодноразово доводив свою спроможність. Він молодий, голодний до перемог, він розуміє гравців.”

Разом з тим, Коул висловив стурбованість браком англійських кандидатів на цю посаду, що, на його думку, вказує на серйозні недоліки у системі підготовки тренерів в Англії. Він закликав сфокусуватися на підтримці Тухеля, відклавши на потім дискусії щодо його національності.

TNT Sports покаже понад 500 матчів Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА у сезоні 2024/25. Трансляції TNT Sports у Великій Британії доступні на discovery+.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI