Бахрам Муртазалієв може стати зіркою в 154

Бахрам Муртазалієв може стати зіркою в 154

Муртазалієв: Шлях до зірок рингу

Бакхрам Муртазалієв, невідомий широкому загалу до недавнього часу, зробив сенсаційний прорив, нокаутувавши у третьому раунді колишнього чемпіона світу Тіма Цзю.

Ця перемога підняла його на новий рівень, але шлях до справжнього зіркового статусу у вазі 154 фунтів виявиться тернистим і повним випробувань. Чи зможе він здолати найсильніших боксерів своєї вагової категорії та стати справжнім королем рингу?

Далі ми розглянемо перспективи та виклики, що чекають на талановитого боксера.

Чи зможе нокаутер підкорити вершину 154 фунтів?

Бакхрам Муртазалієв (23-0, 17 КО), десятирічний професіонал, завоював увагу завзятих шанувальників боксу блискавичним нокаутом колишнього чемпіона WBO у другій середній вазі Тіма Цзю минулої суботи в Орландо, Флорида. Ця перемога підняла питання: чи зможе він очистити дивізіон та стати головним претендентом на титул?

Для цього Муртазалієву необхідно перемогти таких боксерів:

  • Теронс Кроуфорд
  • Себастьян Фундора
  • Ісраїль Мадримов
  • Сергій Богачук
  • Еррол Спенс
  • Вергіл Ортіс-молодший

31-річному Муртазалієву потрібно діяти швидко. Боксери часто уникають зустрічей один з одним, тому шлях до заповітної мети може зайняти роки, навіть за ідеального розвитку подій.

Малоймовірно, що Кроуфорд погодиться на бій з Муртазалієвим, оскільки він прагне уникнути поразок, чекаючи на бій з Канело Альваресом. Після важкої перемоги над Мадримовим, Кроуфорд, ймовірно, усвідомлює, що шлях до об’єднання всіх титулів у другій середній вазі буде значно складнішим.

“Ми були вражені перемогою Муртазалієва над Цзю. Тепер ми розуміємо, що він є дуже руйнівною та потужною силою у цій вазі. Тут зібралися справжні велетні”, — прокоментував Полі Маліньяджі для Probox TV, обговорюючи перемогу Муртазалієва.

Якщо Муртазалієв не зможе домогтися боїв з топ-боксерами, йому доведеться піднятися у вагу 160 фунтів. Туркі Альашіх міг би спростити завдання, зробивши пропозицію, від якої важко відмовитися, але поки що він не висловився з цього приводу.

“У Мадримова та Кроуфорда ми бачили тактично досконалий та красивий бокс. Куди рухатиметься Муртазалієв далі? Я не знаю, чи хоче Кроуфорд ще битися у 154 фунтах, оскільки тут не вистачає зіркових імен. А от бій Ортіса та Муртазалієва став би зіткненням руйнівних сил”, – зауважує один з експертів.

“Якщо Муртазалієв переможе всіх цих бійців… Він не найкращий оратор і не надто розрекламований, але повірте, він справжній звір. Він розгромив весь дивізіон. І перед нами вже справжня зірка”, — вважає Кріс Алджірі. “Якщо ти можеш битися та перемагати всіх, рано чи пізно всі звернуть на тебе увагу”.

Якби отримати бої з провідними боксерами було легко, Муртазалієв зробив би це раніше і не витрачав би 10 років кар’єри на бій з невідомими. Але після перемоги над Цзю, його, швидше за все, чекає бойкот з боку інших топ-бійців.

“Уявіть: Муртазалієв, який всю кар’єру боровся з маловідомими боксерами. Він пропустив кілька можливостей, щоб вибрати кращі гонорари. Він б’ється з Тімом Цзю і знищує його. Ось як стаєш зіркою”.

Муртазалієв ще не став справжньою зіркою, але після розгрому Цзю його ім’я стало відомим завзятим фанaтам боксу. Погодження Кроуфорда на бій значно пришвидшить цей процес, але це малоймовірно, враховуючи останню перемогу над Мадримовим.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI