Андре Уорд каже, що Бівол не повинен розкривати слабкі місця після бою з Бетербієвим

Андре Уорд каже, що Бівол не повинен розкривати слабкі місця після бою з Бетербієвим

Аналіз бою Бетерб’єв – Бівол та перспективи майбутньої зустрічі

Поєдинок між чемпіоном світу у напівважкій вазі Артуром Бетерб’євим та Дмитром Біволом, що відбувся минулої суботи в Ер-Ріяді, викликав жваві дискусії серед експертів та фанатів боксу. Хоча Бівол продемонстрував високу техніку та майстерність у блокуванні ударів, перемога дісталася Бетерб’єву. Андре Уорд, колишній чемпіон світу у двох вагових категоріях, вважає, що Бівол припустився серйозної помилки, публічно визнавши ефективність ударів опонента, навіть якщо ті потрапляли в блок. Чи стане ця відвертість перешкодою на шляху до заповітного реваншу? Розглянемо детальніше.


Андре Уорд вважає, що Дмитро Бівол припустився помилки, публічно визнавши, що удари Артура Бетерб’єва досягали своєї мети, навіть потрапляючи в захисні рукавички. За словами колишнього дворазового чемпіона світу, Біволу (23-1, 12 KO) слід було мовчати про свої слабкі місця, враховуючи ймовірність реваншу з абсолютним чемпіоном у напівважкій вазі Бетерб’євим (21-0, 20 KO) у 2025 році.

Бівол програв Бетерб’єву більшістю голосів суддів після 12 раундів на арені “Kingdom Arena” в Ер-Ріяді. Бій був напруженим та вирівняним, але Бетерб’єв взяв верх у другій половині поєдинку завдяки своєму напористому стилю та потужним ударам.

Деякі фанати вважали, що Бівол заслуговував на перемогу, зазначаючи його високу техніку боксу та ефективне блокування ударів супротивника. Проте, навіть попри успішне блокування, удари Бетерб’єва завдавали шкоди обличчю Бівола.

Сповільнення Бівола

У другій половині бою Бівол помітно втратив енергію та активність в атаці. Причини можуть бути різними:

  • Удари по корпусу
  • Швидкий темп бою
  • Постійний тиск Бетерб’єва
  • Сила ударів

«Ніколи не слід так відкрито визнавати свої слабкі сторони, особливо якщо є потенціал для реваншу. Тримай це при собі! Занадто багато говориш,» – написав Андре Уорд у своєму дописі на X, реагуючи на заяви Бівола про те, що удари Бетерб’єва проходили крізь його рукавички.

Однак, чи мало значення те, що Бівол відкрито говорив про вплив ударів? Ефект ударів Бетерб’єва був очевидний на відеозаписі бою. Навіть без слів Бівола, Бетерб’єв та його команда помітили б це. Неважливо, що Бівол блокував багато ударів – вони все одно завдавали шкоди. Удари по корпусу Бетерб’єва, схоже, справді виснажили Бівола.

«Він має дуже сильні удари. Я відчував його праву руку навіть крізь ліву рукавичку. Мій великий палець опух, бо я тримав його біля голови, а він бив по руці. Я відчував, ніби моя рука заходила всередину голови від сили удару,» – розповів Бівол BoxNation.

Прорахунки Бівола: Чому відвертість може коштувати реваншу?

«Я думаю, що для реваншу Бівол перегляне перший бій і скаже: «Я можу бути більш агресивним», тому що коли він був агресивним, він домінував,» – сказав тренер Стівен Едвардс в інтерв’ю MillCity Boxing щодо планів Бівола на реванш.

Біволу доведеться спробувати бути більш агресивним у реванші, оскільки він не отримає перемогу, просто виставляючи джеби та тримаючи дистанцію. У сьомому раунді йому вдалося досягти успіху, завдавши серії ударів, але він отримав потужний контрудар.

Це змінило хід бою, оскільки Бівол виглядав ослабленим та обережним. Але йому доведеться ризикувати, оскільки він майже довів Бетерб’єва до нокдауну.

«Проблема в тому, що якщо ти стаєш занадто агресивним, ти ризикуєш отримати потужний удар від такого бійця, як Бетерб’єв, адже він дуже сильно б’є, – сказав Едвардс. – Тому не можна бути занадто жадібним. Я думаю, що сьомий раунд був мікрокосмосом бою. Бівол проводив дуже хороший раунд, він активно атакував, і він став занадто жадібним. Бетерб’єв вдарив його, і домінував решту раунду.

Я вважаю, що Бетерб’єв виграв сьомий раунд, але розумію, що це спірний момент. Гадаю, Бівол буде більш агресивним, але думаю, що саме цього хоче Бетерб’єв.

Я не здивуюсь, якщо Бетерб’єв зупинить його у реванші, тому що чим більше ти відкриваєшся, тим більше шансів даєш йому вдарити тебе чимось, чого ти не очікуєш,» – додав Едвардс.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI