«Мій шлях – мій шлях»: головний тренер «Спортінга» Аморім дистанціювався від посади в «Манчестер Сіті»

«Мій шлях – мій шлях»: головний тренер «Спортінга» Аморім дистанціювався від посади в «Манчестер Сіті»

Рубен Аморім: “Мій шлях – мій шлях” – тренер “Спортингу” відкидає чутки про перехід до “Манчестер Сіті”

Нещодавні чутки про можливий перехід Рубена Аморіма, головного тренера “Спортингу” (Лісабон), на пост головного тренера “Манчестер Сіті”, отримали спростування від самого Аморіма. На тлі повідомлень про перехід директора з футболу “Спортингу” Уго Віани до англійського клубу, ім’я Аморіма активно обговорювалося у ЗМІ як потенційна заміна Пепу Гвардіолі. Однак, сам тренер категорично заперечує існування будь-яких реальних переговорів, підкреслюючи свою відданість “Спортингу”. Ця заява була зроблена напередодні матчу Кубка Португалії, де “Спортинг” зіграє проти “Портімоненсе”. Поєдинок між “Спортингом” та “Манчестер Сіті” в Лізі чемпіонів УЄФА відбудеться 5 листопада, трансляцію забезпечать TNT Sports та discovery+.

Перехід директора з футболу “Спортингу” до “Манчестер Сіті” викликав хвилю спекуляцій щодо майбутнього тренера португальського клубу.

Спортивний начальник “Спортингу” Рубен Аморім спростував повідомлення про те, що він може очолити “Манчестер Сіті”. Колега Аморіма та спортивний директор “Спортингу” Уго Віана займе місце Чікі Бегіристайна в манчестерському клубі наприкінці цього сезону.

Аморім, який у травні вдруге привів португальський клуб до чемпіонства, зазначив, що між майбутнім Віани та його власним немає зв’язку.

На прес-конференції перед матчем Кубка проти “Портімоненсе” 39-річний фахівець визнав, що йому відомо про спекуляції в ЗМІ, але заперечив, що за цими чутками стоїть щось конкретне.

«Ні, ми про це не говорили [про те, щоб піти за Віаною в «Сіті»], тому що це два абсолютно різні шляхи», – сказав Аморім.

Аморім додав: «Я знаю, що люди зробили такий зв’язок. Шлях Віани – це шлях Віани, мій шлях – це мій шлях».

Пеп Гвардіола має контракт з “Манчестер Сіті” до кінця наступного літа та був змушений відбиватися від питань щодо своїх планів після завершення сезону.

Колишній тренер “Барселони” та “Баварії” раніше наполягав, що він «хотів би залишитися», але хоче прийняти «правильне рішення».

«Коли я піду, я скажу, що йду, але я цього не сказав», – заявив Гвардіола під час передсезонного туру “Манчестер Сіті” по США.

«Побачимо, що станеться. Але я не виключаю абсолютно можливості продовження контракту. Я хотів би залишитися, тому що я хотів би залишитися.

Дев’ять років в одному клубі – це вічність. Тому я хочу бути впевнений, що це правильне рішення. Не тільки для мене, а й для клубу, для гравців».

Гвардіола та Аморім зіграють один проти одного в Лізі чемпіонів 5 листопада.

Колишній півзахисник “Бенфіки” та “Браги” Аморім заявив, що будуть вжиті спеціальні заходи, щоб запобігти будь-якому конфлікту інтересів під час матчу на стадіоні «Жозе Алваладе».

«Я не можу контролювати те, що ви [у ЗМІ] скажете чи запитаєте, – сказав Аморім. – Що я можу контролювати, так це відповідь, яку я даю».

«І єдина річ, яка змінилася, це те, що Уго Віана піде наприкінці сезону, але він все ще наш спортивний директор.

Нічого в «Спортингу» не змінилося, нічого взагалі. Тож все залишається як є до кінця сезону.

Зрозуміло, що Віана не зможе зайти в роздягальню на тиждень гри з «Сіті». Я залишу його на деякий час, щоб уникнути конфліктів.

В іншому ж – все залишається як є до кінця сезону».

TNT Sports покаже понад 500 матчів Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА протягом сезону 2024/25. Трансляції TNT Sports у Великій Британії доступні через discovery+, де фанати можуть отримати підписку, що включає TNT Sports, Eurosport та розважальний контент в одному місці.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI