Футбол: «Велика честь» – Англія призначила Тухеля новим тренером замість Саутгейта

Футбол: «Велика честь» – Англія призначила Тухеля новим тренером замість Саутгейта

Ера Тухеля розпочинається: німецький фахівець очолить “Три Леви”

Футбольний світ вражений новиною: Томас Тухель, відомий німецький тренер, який раніше працював з “Челсі” та “Баварією”, став новим головним тренером збірної Англії! Це призначення стало справжньою сенсацією, адже Тухель стане лише третім іноземним спеціалістом, який очолить “Три Леви” після Свена-Йорана Ерікссона та Фабіо Капелло.

Після офіційного оголошення в середу вранці, Тухель заявив: “Я дуже пишаюся тим, що отримав честь керувати збірною Англії”. Це призначення відкриває нову захоплюючу главу в історії англійського футболу, і очікування навколо майбутніх результатів команди просто величезні. Давайте докладніше розглянемо подробиці цього знаменного призначення.

Тухель — новий головний тренер збірної Англії!

Англійська Футбольна Асоціація (ФА) офіційно представила Томаса Тухеля як нового головного тренера збірної Англії. Він змінить на цій посаді Гарета Саутгейта, який пішов у відставку у липні після поразки у фіналі Євро-2024 від Іспанії.

51-річний німецький фахівець розпочне роботу у січні 2025 року, після завершення групового етапу Ліги Націй УЄФА наступного місяця. Тимчасовим головним тренером до цього часу залишиться Лі Карслі.

До Тухеля долучиться його помічник, англієць Ентоні Баррі, з яким вони вже співпрацювали в “Челсі” та “Баварії”, вигравши чотири трофеї.

ФА, яку очолюють генеральний директор Марк Буллінгем та технічний директор Джон Макдермотт, розглянули декількох кандидатів, перш ніж зупинити свій вибір на Тухелі. Сам Тухель висловив свою величезну гордість та радість з приводу призначення, назвавши це величезним привілеєм. Він підкреслив свої теплі почуття до англійського футболу та з нетерпінням чекає співпраці з талановитими гравцями.

Тухель повертається до англійського футболу після успішного періоду в “Челсі”, де він привів “синіх” до перемоги в Лізі чемпіонів УЄФА в сезоні 2020/21. Після цього він провів рік у “Баварії”, вигравши чемпіонат Німеччини та дійшовши до півфіналу Ліги чемпіонів.

У його послужному списку також є Кубок Німеччини з “Боруссією” (Дортмунд) та два титули чемпіона Франції з “Парі Сен-Жермен”. У 2021 році він був визнаний найкращим тренером чоловічих команд УЄФА.

Буллінгем також подякував Карслі за тимчасову роботу з командою, відзначивши його талант та внесок у розвиток молодіжної збірної Англії. Карслі продовжить роботу з командою U21.

Тухель та Баррі розпочнуть свою роботу 1 січня 2025 року, готуючи команду до кваліфікації на чемпіонат світу FIFA 2026 у Канаді, Мексиці та США.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI