«Наступний після Гвардіоли» – Хонштайн бачить у Тухеля гарну кандидатуру на посаду головного тренера збірної Англії

«Наступний після Гвардіоли» – Хонштайн бачить у Тухеля гарну кандидатуру на посаду головного тренера збірної Англії

Тухель – новий тренер збірної Англії: чи стане він наступним після Гвардіоли?

Анонс призначення Томаса Тухеля головним тренером збірної Англії викликав хвилю обговорень у світі футболу. Експерти та вболівальники гадають, чи зможе колишній наставник “Челсі” та “Баварії” повторити успіхи своїх попередників та вивести збірну на новий рівень. У цій статті ми розглянемо думку відомого німецького футбольного експерта Рафаеля Гонігштейна щодо цього призначення та перспективи, які воно відкриває перед англійською командою.

Піднесення німецького фахівця на тренерський місток “Трьох Левів”

Рафаель Гонігштейн, відомий німецький експерт з футболу, називає Томаса Тухеля “найкращим претендентом після Пепа Гвардіоли” на посаду головного тренера збірної Англії. За повідомленнями, колишній тренер “Челсі” та “Баварії” погодився стати постійним наступником Гарета Саутгейта. Тухель має вражаюче резюме, досягненням якого стала перемога в Лізі чемпіонів УЄФА з “Челсі” у 2020/21 році.

Гонігштейн вважає, що Тухель – “відповідна кандидатура” для Англії, називаючи колишнього боса “Челсі” “перевіреним переможцем” після того, як у вівторок він, за чутками, погодився стати постійною заміною Гарета Саутгейта.

Тухель, який привів “Челсі” до переможці в Лізі чемпіонів УЄФА в 2020/21, має стати новим головним тренером збірної Англії, завершуючи спекуляції навколо Пепа Гвардіоли, Едді Гау та Грема Поттера, які також розглядалися як потенційні кандидати на цю посаду.

Хоча німецький футбольний експерт Гонігштейн визнав, що це рішення виглядає “небагато дивним”, він стверджує, що Тухель – це “найкращий варіант після Пепа Гвардіоли”.

“Мені доводиться сказати, з німецької точки зору, це все ще звучить дещо дивно”, – сказав Гонігштейн TNT Sports. “Але ФА [Англійська футбольна асоціація] явно була готова закрити очі на колір паспорта Томаса Тухеля; вони шукали велике ім’я, перевіреного переможця, когось з досвідом роботи в АПЛ, то кого ще вони могли б отримати?”

“Томас Тухель, мабуть, наступний найкращий після Пепа Гвардіоли, і, судячи з швидкості переговорів, він був дуже зацікавлений. Так само, як і вони”.

Тухель досяг успіху з “Челсі”, перш ніж був звільнений новими власниками Тоддом Боелі та Clearlake Capital незабаром після їхнього приходу в клуб у 2022 році.

51-річний спеціаліст пішов до “Баварії”, де привів мюнхенський клуб до 11-го поспіль чемпіонського титулу в Бундеслізі, перш ніж посів друге місце в наступному сезоні, що призвело до його звільнення.

Гонігштейн зазначив, що Тренер року УЄФА 2021 “любить англійських гравців”, що підтверджується його бажанням запросити Гаррі Кейна та Еріка Дайєра в “Баварію” минулого сезону.

Експерт TNT Sports додав: “Чи це гарне поєднання? В багатьох аспектах так, тому що Томас Тухель справді насолоджувався роботою в Англії. Він любить менталітет англійської роздягальні, любить англійських гравців, працював з Гаррі Кейном, працював з Еріком Дайєром, намагався залучити ще одного-двох гравців у “Баварії”, намагався побудувати на цьому англійському менталітеті.

“Я не думаю, що будуть якісь культурні розбіжності або проблеми, які ми бачили з [Фабіо] Капелло”.

Гонігштейн підняв питання щодо того, як стиль та тактичний підхід Тухеля можуть відповідати сильним сторонам складу Англії.

“Трьом Левам” належить ряд атакуючих гравців, які досягли успіху на внутрішньому рівні в останні роки, включаючи Кейна, Букайо Сака, Коула Палмера, Філа Фодена та Джуда Беллінгема.

“В останні роки він [Тухель] став дедалі більш реактивним, і деякі могли б сказати, консервативним у своїй розстановці”, – сказав Гонігштейн.

“Це ставить питання: як він збирається вписати всю цю атакуючу силу в формацію, яка може бути дещо більш реактивною, дещо більш оборонною, ніж те, що ми останнім часом бачили під керівництвом Гарета Саутгейта?”

“Це буде захоплюючий розвиток та динаміка, і я з нетерпінням чекаю, як англійські вболівальники сприймуть першого німецького тренера на чолі національної збірної. Це світ, в якому ми живемо в 2024 році”.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI