Barclays WSL 2024-2025 Арсенал підтвердив відставку Айдевалла після вихідного дербі з Челсі день тому

Barclays WSL 2024-2025 Арсенал підтвердив відставку Айдевалла після вихідного дербі з Челсі день тому

Несподівано: Йонас Ейдевалл покидає Арсенал

Жіноча команда Арсенала опинилася у непростій ситуації після несподіваного рішення головного тренера Йонаса Ейдевалла залишити свій пост. Це рішення стало наслідком серії невдалих матчів, що підірвали довіру до шведського спеціаліста.

Поразка у дербі від Челсі, а також розгромна перемога Баварії у Лізі чемпіонів стали останньою краплею. Ейдевалл очолював “канонірок” з 2021 року, досягнувши певних успіхів, але останнім часом команда демонструвала нестабільну гру.

Хто стане наступним наставником Арсенала – поки що залишається загадкою, проте тимчасово команду очолить асистентка головного тренера.

Тренер жіночої команди “канонірів” подав у відставку після низки невдач

Arsenal Women підтвердили відставку головного тренера Йонаса Ейдевалла, що набуває чинності негайно. Це рішення прийнято після низки невдач, які сильно похитнули позиції команди. Зокрема, нічия вдома з Евертоном, розгромна поразка від Баварії Мюнхен з рахунком 5:2 та, що найважливіше, домашня поразка від головного конкурента у боротьбі за титул – Челсі (1:2) у минулу суботу.

Ейдевалл приєднався до Арсенала у 2021 році, замінивши Джо Монтемурро. Незважаючи на дві перемоги у Кубку Ліги та друге місце у WSL у своєму дебютному сезоні, йому так і не вдалося серйозно конкурувати з Челсі та Манчестер Сіті за першість в англійському футболі.

Клуб підтвердив, що тимчасово команду очолить асистентка головного тренера Рене Слегерс.

Спортивний директор Еду Гаспар заявив: «Ми дякуємо Йонасу за його відданість клубу та досягнення з моменту приєднання до нас у 2021 році. Ми маємо велику повагу до його самовідданості та відданості жіночій команді та визнаємо його роль у розвитку Арсенала. Ми бажаємо йому всього найкращого в майбутньому. Тепер наш фокус перемститься на процес призначення нового головного тренера, а поки що ми підтримуватимемо Рене, яка почне виконувати обов’язки головного тренера з двох важливих матчів цього тижня».

Директор жіночого футболу Клер Уітлі додала: «Ми хотіли б висловити величезну подяку Йонасу за його наполегливу працю та відданість футбольному клубу Арсенал протягом останніх трьох років. Йонас приніс нам два трофеї поспіль за останні два сезони, а також багато незабутніх моментів на полі. Ми бажаємо Йонасу та його родині міцного здоров’я, щастя та успіхів у майбутньому. Ми повністю впевнені в Рене, яка візьме на себе відповідальність за команду в цей перехідний період».

Ейдевалл прийшов в Арсенал після трьох перемог у чемпіонаті Швеції (Damallsvenskan) з ФК Розенгард. У своєму першому сезоні в Арсеналі команда посіла друге місце, відставши від чемпіона Челсі всього на одне очко, а в другому дійшла до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Але минулого сезону вони навіть не кваліфікувалися до групового етапу Ліги чемпіонів і фінішували на третьому місці у боротьбі за титул.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI