Кваліфікація Кубку африканських націй 2025: Сенегал кваліфікувався на Кубок АФКОН 2025, Гана ризикує пропустити турнір після чергової поразки

Кваліфікація Кубку африканських націй 2025: Сенегал кваліфікувався на Кубок АФКОН 2025, Гана ризикує пропустити турнір після чергової поразки

Кубок Африки з футболу 2025: Сенегал кваліфікувався, а Гана на межі вильоту

Кваліфікація до Кубка африканських націй 2025 року продовжує тримати в напрузі. Деякі збірні вже забезпечили собі місце на турнірі в Марокко, тоді як інші опинилися на межі вильоту.

Ця стаття підсумовує останні результати та аналізує ситуацію в ключових групах, зокрема, святкування Сенегалу та занепокоєння щодо Гани.

Тріумфи та розчарування на шляху до Марокко

Сенегал святкує кваліфікацію до Кубка африканських націй (КАН) 2025 року після драматичної перемоги над Малаві з рахунком 1:0. Переможний гол Садіо Мане, забитий глибоко в компенсований час, приніс Сенегалу 10 очок у групі L, забезпечивши команді місце на турнірі.

Незважаючи на те, що вони посідають друге місце після Буркіна-Фасо за різницею забитих та пропущених м’ячів, перевага над Буркіні та Малаві настільки значна, що Сенегал вже в Марокко. Наступні два раунди кваліфікації у листопаді визначатимуть остаточне розташування команд у групі, проте Сенегал вже гарантував собі місце.

До Сенегалу та Буркіна-Фасо приєдналися й інші збірні, що вже пройшли кваліфікацію. Єгипет, незважаючи на відсутність Мохамеда Салаха, здобув перемогу над Мавританією (1:0) і лідирує в групі С, а Ботсвана має хороші шанси пройти далі.

Демократична Республіка Конго здобула перемогу над Танзанією (2:0), нарахувавши 12 очок у чотирьох матчах. Камерун також забезпечив собі місце, перемігши Кенію з рахунком 1:0. Алжир завдяки пенальті Рамі Бенсебаїні обіграв Того (1:0), а Ангола перемогла Нігер також з рахунком 1:0.

У групі А боротьба триває між Тунісом, Коморами та Гамбією, а в групі D відбулася сенсація – Нігерія програла Лівії. Кот-д’Івуар, незважаючи на несподівану поразку від Сьєрра-Леоне (0:1), залишається лідером у своїй групі з дев’ятьма очками. Камерун має намір гарантувати свою кваліфікацію в наступному раунді проти Намібії.

Гана на межі вильоту:

Ситуація для Гани значно складніша. Здобувши лише два очки у чотирьох матчах, Гана знаходиться на третьому місці у групі F, відстаючи від Судану на п’ять очок. Ангола вже кваліфікувалася з цієї групи.

Поразка від Судану з рахунком 0:2 у Бенгазі (Судан не може проводити домашні матчі) поглибила кризу. Голи Ахмеда аль-Таша та Мохамеда Абдельрахмана залишили Гану у вкрай скрутному становищі. Матч проти Анголи 11 листопада стане вирішальним для Гани.

На даний момент до КАН 2025 кваліфікувалися збірні Марокко (хазяїн турніру), Алжиру, Анголи, Буркіна-Фасо, Камеруну, Демократичної Республіки Конго, Єгипту та Сенегалу.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI