Заробітна плата Томаса Тухеля як головного тренера Англії розкрита

Заробітна плата Томаса Тухеля як головного тренера Англії розкрита

Зміна на чолі: Томас Тухель очолить збірну Англії з вражаючою зарплатою

Футбольний світ вражений: Томас Тухель, колишній головний тренер “Челсі” та “Баварії”, стане новим наставником збірної Англії. Це призначення викликало чимало обговорень не тільки через тренерський талант Тухеля, але й через його зарплатню, яка, хоч і менша за попередню, все ще вражає своїми масштабами.

У цій статті ми розглянемо детальніше фінансові аспекти цього переходу, порівняємо зарплатні Тухеля з іншими відомими тренерама, та обговоримо потенційний вплив цього рішення на національну збірну Англії.

Новий головний тренер збірної Англії отримуватиме значно менше, ніж у Баварії, але все ще залишається одним з найвищеоплачуваних у світі.

Повідомляється, що Англійська футбольна асоціація запропонувала Томасу Тухелю річну зарплатню в розмірі 4,5-5 мільйонів фунтів стерлінгів. Це значно менше, ніж він отримував у “Баварії”.

Відхід Тухеля з “Баварії” було підтверджено у лютому, але він залишався на посаді до кінця сезону, відмовившись від пропозицій клубу продовжити контракт. “Манчестер Юнайтед” також цікавився колишнім тренером “Челсі”, але Англійська футбольна асоціація випередила своїх конкурентів у боротьбі за досвідченого тренера, який вигравав Лігу чемпіонів.

За інформацією Флоріана Плеттенберга з Sky Sport Germany, Федерація футболу змогла переманити Тухеля на свою першу в кар’єрі посаду головного тренера національної збірної.

51-річний тренер мав контракт з “Баварією” до червня 2025 року, але, за повідомленнями німецького видання, зможе розірвати його та очолити збірну Англії з січня без виплати компенсації.

Зарплата Гарета Саутгейта, попередника Тухеля, за різними даними, становила близько 5 мільйонів фунтів стерлінгів на рік. The Mirror стверджує, що його основна зарплата становила 2,5 мільйона фунтів стерлінгів, але до неї додавалися значні премії та бонуси. Враховуючи кількість виграних Саутгейтом матчів на вибування, він, ймовірно, досяг багатьох з цих цілей.

Фабіо Капелло, який, за повідомленнями, отримував 6 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, є єдиним головним тренером збірної Англії, хто заробляв більше ніж Тухель або його попередник.

Хоча зарплата нового німецького тренера співставна з зарплатами його колег-чоловіків, вона значно перевищує зарплатню високоуспішної тренерки жіночої збірної Англії Сарини Вігман.

Завдяки значному підвищенню зарплати після продовження контракту у січні 2024 року, Вігман стала найвищеоплачуваною тренеркою жіночої збірної у світі. За даними The Guardian, її зарплата становить близько 1,3 мільйона фунтів стерлінгів – приблизно чверть зарплати Тухеля.

Тухель отримував близько 7,5 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, працюючи в “Баварії”. Його нова зарплата є меншою, але все ще ставить його в ряд найвищеоплачуваніших тренерів світу.

Роберто Манчіні зі Саудівської Аравії має найвищу зарплатню – 21,5 мільйона фунтів стерлінгів на рік (GiveMeSport). Далі йдуть Пеп Гвардіола з “Манчестер Сіті” (20 мільйонів фунтів стерлінгів) та Мікель Артета з “Арсеналу” (15 мільйонів фунтів стерлінгів).

Англія не може конкурувати з такими високими цифрами, але зарплата Тухеля зробить його шостим найвищеоплачуваним тренером у Прем’єр-лізі, приблизно на тому ж рівні, що й Анже Постекоглу з “Тоттенгема”. У світі міжнараодних збірних, за винятком Саудівської Аравії, Тухель буде одним з найвищеоплачуваних тренерів. Зарплата Саутгейта на Євро-2024 зробила його найвищеоплачуваним тренером турніру (Football Finance).


Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI