Дмитро Бивол копіював стиль Шугара Рея Леонарда для бою з Бетербєєвим

Дмитро Бивол копіював стиль Шугара Рея Леонарда для бою з Бетербєєвим

Наслідки спроби скопіювати Шугара Рея Леонарда

Поєдинок між Дмитром Біволом та Артуром Бетербєвим за титули чемпіона світу з боксу у напівважкій вазі, що відбувся минулої суботи в Ер-Ріяді, став справжнім випробуванням стратегії та витривалості. Бівол, намагаючись скопіювати стиль легендарного Шугара Рея Леонарда, зіткнувся з непередбачуваними наслідками, що вплинули на результат бою. Ця стаття аналізує стратегічні рішення Бівола, їхню ефективність та думки експертів щодо перебігу поєдинку.


Дмитро Бівол заявив, що ретельно вивчав бої колишнього п’ятидивізійного чемпіона світу Шугара Рея Леонарда, прагнучи використати його стиль як шаблон для свого бою проти Артура Бетербєва. Однак стратегія Бівола, спрямована на перевтілення у “Леонарда 2.0”, зазнала невдачі через брак активності у чемпіонських раундах (з 9 по 12). Стиль, запозичений у легендарного боксера, не дозволив Біволу нанести достатню кількість ударів для перемоги у фінальних чотирьох, а навіть у фінальних шести раундах. Ця тактика зіпсувала Біволу шанси на перемогу.

Бівол (23-1, 12 KO) вважав, що підхід Шугара Рея, олімпійського чемпіона 1976 року, що базується на рухомості та швидких комбінаціях, нейтралізує потужність нокаутера Бетербєва. Варто відзначити, що ця стратегія була близька до успіху. Він програв тісне 12-раундове рішення більшістю голосів чемпіону IBF, WBC та WBO у напівважкій вазі Бетербєву (21-0, 20 KO).

Протягом усього бою Бівол рухався, кидав джеби та швидкі комбінації, не дозволяючи Бетербєву мати нерухому мішень для своїх потужних ударів. Бетербєв був змушений переслідувати Бівола, і йому було важко щось влучити у перших шести раундах.

Бівол використав стиль бою Леонарда:

«Мій улюблений боєць – Шугар Рей Леонард. Мій план полягав у великій рухомості, оскільки я переглядав багато боїв Рея Леонарда перед цим поєдинком, знову і знову», – сказав Дмитро Бівол Fight Hub TV про те, як він готувався до бою з Артуром Бетербєвим, дивлячись бої Шугара Рея Леонарда.

«Хаглер проти Леонарда, Дуран проти Леонарда 2-й бій. Мене вразило те, як Леонард рухався всі 12 раундів без зупинки. Іноді, якщо він зупинявся… він робив комбінацію, а потім знову рухався. Він не стояв [нерухомо]», – сказав Бівол.

Підхід Леонарда міг би спрацювати для Бівола, якби у нього були такі ж судді, як у Шугара Рея в бою проти Марвіна Хаглера, адже вони ігнорували тиск та сильніші удари, які він отримував. Багато фанатів вважають, що Хаглера обікрали.

Конор Бенн бачив Бетербєва переможцем:

«Я дивлюсь і думаю: «Бетербєв контролює бій». Жоден з ударів, які Бівол відповідав, не був ефективним. Він [Бетербєв] чинив тиск. Він не найшвидший на старті, але він ламає свого суперника», – сказав Конор Бенн iFL TV, пояснюючи, чому він бачив Бетербєва переможцем проти Бівола.

Безперервний тиск Бетербєва виснажив Бівола, а його рухи розрядили його батареї. Якби Бівол боксував так само, як проти Сауля Альвареса, у нього був би більший шанс перемогти Бетербєва.

У бою проти Альвареса Бівол використовував суто стиль «входь-вийди». Він не рухався по рингу безкінечними колами, витрачаючи енергію. Бівол був свіжим у чемпіонських раундах і закінчив сильно. У бою з Бетербєвим Бівол витратив свою енергію на рух і після шести раундів у нього нічого не залишилося. Тому Бетербєв взяв перевагу.

«Я вважаю, що він зробив досить і безумовно виграв другу половину. Бівол мав кілька хороших моментів, але ви могли бачити знос», – сказав Бенн. «Він сповільнювався. Я думаю, що Бетербєв виграв одним раундом. Я думаю, що Бетербєв – вбивця. Я думаю, що він терплячий. Я думаю, що він дисциплінований».

«Спосіб, яким він зумів пройти дистанцію. Він міг програвати раунди, але він тримався курсу і залишався дисциплінованим, щоб робити те, що він повинен робити. Досить багато його боїв починалися так само. Він починає повільно і виснажує свого суперника».

«Я думав, що Бівол добре почав, але ви могли бачити, як він сповільнюється. Я думаю, було три раунди, де він ледь кидав удари. Його робота виглядала більш ефектною. Його робота виглядала більш яскравою та привабливішою, коли він кидав удари. Але я не думаю, що він кинув достатньо ударів агресору. Я не думаю, що Бівол зробив достатньо, щоб забрати у нього пояси», – сказав Бенн.

Високомобільний стиль Шугара Рея Леонарда зіграв з Біволом злий жарт у чемпіонських раундах проти Бетербєва, оскільки він виснажився, а його ударна сила зникла через втому. Весь рух, який Бівол робив, вичерпав його енергію.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI