О’Шакі Фостер відповідає Ламонту Роучу: «Ти нікого не бив»

О’Шакі Фостер відповідає Ламонту Роучу: «Ти нікого не бив»

Ошакі Фостер відповідає на зухвалі заяви чемпіона Ламонта Роча-молодшого перед його боєм з “Танком” Девісом.

Світ боксу вирує від передчуття поєдинку між Ламонтом Рочем-молодшим та Гервонтою “Танком” Девісом. Але поки весь світ зосереджений на цьому майбутньому бою, за лаштунками кипить інший конфлікт – словесна перепалка між Рочем та колишнім чемпіоном світу Ошакі Фостером. Фостер не залишив без відповіді зухвалі заяви Роча, висловивши свою думку щодо його бойових якостей та майбутніх планів. Давайте розберемося, що ж сталося.

Не дивно, що Ошакі Фостер, отримавши можливість, відповів на провокаційні слова Ламонта Роча-молодшого.

Мішень: чемпіон світу у легкій вазі Ламонт Роч-молодший, володар поясу WBA.

Минулого тижня Роча, володаря пояса WBA у категорії до 63,5 кг, запитали про колишнього чемпіона WBC в інтерв’ю з Наджі Грампусом на Cigar Talk (посилання на відео). Він сказав, що Фостер може стати його наступним суперником після бою з Гервонтою “Танком” Девісом.

«Після моєї перемоги він може піднятися до 66 кг, і я його знищу. Я його знищу. Клянусь матір’ю, я його знищу, — заявив Роч. — Я справді один з тих, хто може це зробити. Без жартів. Без неповаги до тих, з ким я вже боксував. Запитайте їх. Серйозно. Або приїдьте в табір. Подивіться самі, чи я не такий».

Цього тижня Грампус взяв інтерв’ю у Фостера (посилання на відео) та, звичайно ж, запитав його про коментарі Роча.

«Цей хлопець божевільний. Клоун, — відповів Фостер. — Це божевілля, бо він каже: “Я один з тих хлопців”. Ми ніколи не зустрічалися на рингу, бо якби ми зустрілися, він би так не говорив. Гарантую, що навіть на аматорському рівні, на спарингах, де б ми не зустрілися, він би так не говорив, бо ті, хто боксував зі мною, взагалі так не говорять».

Роч (25-1-1, 10 KO) кине виклик Девісу 14 грудня в Х’юстоні.

Слово за словом: Фостер проти Роча – передчуття битви

«Він так багато говорить. Краще б він показав свої результати у грудні, — сказав Фостер. — Буде багато негативної реакції. Ти так багато розмовляєш. Не провалися там і не опозорься».

«Він все робить добре, але нічого великого. Для мене. Він середній, — додав Фостер. — Річ у тім, чому я не поважаю всю цю балаканину: ти нікого не переміг. Ти захищав свій титул проти… ну давайте, хлопче. Ми знаємо. Ми порівнюємо наші досягнення з його, чи з будь-якого іншого чемпіона, і немає порівняння».

Єдина поразка Роча була від Джамеля Херрінга за рішенням суддів у 2019 році на титульному бою. Потім він здобув світовий титул у листопаді 2023 року, перемігши Ектора Гарсію розділеним рішенням суддів, а потім захистив пояс у червні технічним нокаутом у восьмому раунді над Фергалом Маккрорі.

«Я поважаю Гарсію. Він був чемпіоном. Я ніколи не зневажаю чемпіонів, — сказав Фостер. — Він вийшов після поразки від Танка. Буквально вже майже рік, так? [Близько 10,5 місяців]. Розділене рішення, правда? І перемога б дісталася Ектору, якби він [Роч] не відправив його в нокдаун в останньому раунді. А потім він почав хизуватися, і це на кшталт: “Брате, тобі ще потрібно себе довести”».

Фостер (22-3, 12 KO) також має свої справи. 31-річний техасець виграв вакантний титул чемпіона світу WBC у лютому 2023 року одноголосним рішенням суддів над Реєм Варгасом, захистив його сенсаційним нокаутом в останні секунди над Едуардо “Рокі” Ернандесом у жовтні 2023 року, переміг Авраама Нову розділеним рішенням у квітні та спірно програв Робсону Консейсау у липні.

Більшість спостерігачів вважають, що результат бою з Консейсау був крадіжкою. Фостер отримує негайний реванш: Консейсау-Фостер II запланований на 2 листопада в казино Turning Stone Resort у Вероні, Нью-Йорк. Бій транслюватиметься на ESPN+.

Девід Грейсман, який висвітлює бокс з 2004 року, є в Twitter @FightingWords2 та @UnitedBoxingPod. Він є співведучим підкасту United Boxing Podcast посилання на підкаст. Книга Девіда «Fighting Words: The Heart and Heartbreak of Boxing» доступна на Amazon.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI