“Заслуговує більше за всіх” – Скалоні підтримує Лаутаро на “Золотий м’яч” після “видовищного року”

“Заслуговує більше за всіх” – Скалоні підтримує Лаутаро на “Золотий м’яч” після “видовищного року”

Тренер збірної Аргентини запевняє, що форвард “Інтера” заслуговує на “Золотий м’яч” після вражаючого сезону 2023/24.

Лионель Скалоні, головний тренер збірної Аргентини, беззаперечно заявив, що Лаутаро Мартінес заслуговує на звання володаря “Золотого м’яча” 2024 року більше за будь-кого іншого. Форвард “Інтера” провів винятково успішний сезон 2023/24, ставши найкращим бомбардиром Серії А та Копа Америка, вигравши обидва турніри. Його вражаючі досягнення призвели до потрапляння до списку з 30 номінантів на престижну нагороду. У цій статті ми детально розглянемо успіхи Мартінеса та слова Скалоні на цю тему.

Лаутаро Мартінес “більше за всіх заслуговує на “Золотий м’яч””, – стверджує головний тренер збірної Аргентини Ліонель Скалоні, відзначаючи “чудовий рік” нападника.

Нападник “Інтера” Мартінес блискуче виступив у сезоні 2023/24 як на клубному, так і на міжнародному рівнях, заслуживши місце у списку з 30 номінантів на бажану щорічну нагороду.

Це включає забитий переможний гол та здобуття “Золотої бутси” під час перемоги Аргентини на Копа Америка влітку.

Скалоні вірить, що ці досягнення повинні зробити Мартінеса одним з головних фаворитів на перемогу в цьому році.

Золотий м’яч 2024: Скалоні вважає, що Лаутаро Мартінес “більше за всіх заслуговує на нагороду” після “чудового року”

“Лаутаро більше за всіх заслуговує на “Золотий м’яч”, – сказав Скалоні на прес-конференції. – Він провів чудовий рік. [На Копа Америка] він забив у фіналі і став найкращим бомбардиром… Я сподіваюсь, що йому її вручать”.

Мартінес завершив минулий сезон у Серії А як найкращий бомбардир, забивши 24 голи – найкращий показник у його кар’єрі, допомігши “нерадзуррі” здобути Скудетто.

Він також отримав нагороду MVP чемпіонату як найкращий гравець сезону, перш ніж продемонструвати цю ж форму в складі збірної Аргентини на Копа Америка.

Мартінес забив 5 голів на турнірі, найбільше серед усіх учасників, допомігши своїй країні зберегти титул, включаючи переможний гол у додатковий час у фінальному матчі проти Колумбії з рахунком 1:0.

Після повільного старту в сезоні 2024/25 27-річний гравець забив три голи та зробив три результативні передачі у своїх останніх чотирьох матчах за “Інтер”.

Церемонія вручення “Золотого м’яча” 2024 року відбудеться у понеділок, 28 жовтня, у Парижі.

Серед номінантів також є одноклубник Мартінеса по збірній Аргентини, воротар “Астон Вілли” Еміліано Мартінес, а також його партнер по “Інтеру” Хакан Чалохаглу.

У цьому році обов’язково буде новий переможець, оскільки рекордсмен з восьми перемогами Ліонель Мессі та п’тиразовий володар нагороди Кріштіану Роналду не потрапили до списку номінантів.

Серед провідних претендентів на здобуття чоловічого “Золотого м’яча” – півзахисник “Манчестер Сіті” та збірної Іспанії Родрі, форвард “Реала” та збірної Бразилії Вінісіус Жуніор та півзахисник “Реала” та збірної Англії Джуд Беллінгем.

 

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI