Артур Бетербієв відчував, що травмував Бивола

Артур Бетербієв відчував, що травмував Бивола

Підсумки запеклого протистояння в Ер-Ріяді

У цій статті ми проведемо детальний аналіз бою між Артуром Бетербієвим та Дмитром Біволом за титул абсолютного чемпіона світу у напівважкій вазі, який відбувся минулої суботи в Ер-Ріяді. Розглянемо хід поєдинку, реакцію учасників та експертів, а також спрогнозуємо можливий реванш.

Артур Бетербієв, незважаючи на свою перемогу, визнав, що не завдав Дмитрові Біволу достатньо шкоди для більш переконливого результату. Початок бою видався для Бетербієва нелегким: перші п’ять раундів він адаптувався до стилю Бівола, який активно працював на дистанції.

Проте, починаючи з шостого раунду, Бетербієв переключився на свою силу, змушуючи Бівола відступати та отримуючи перевагу. Ліве око Бівола було сильно пошкоджене, а сам він більшу частину другого етапу бою провів у захисті.

Бій за абсолютну корону: Бетербієв проти Бівола – аналіз поєдинку та перспективи реваншу

Найцікавішим моментом став сьомий раунд, коли Бівол спробував нокаутувати супротивника, завдавши серії з дев’яти поспіль ударів. Однак, цей ривок став переломним: Бетербієв відповів потужною контратакою, відправивши Бівола в захисну позицію біля канатів та завдаючи йому серйозної шкоди. Саме після цього раунду було видно, як Бівол фізично виснажується.

В останніх п’яти раундах він майже не проявляв активності, виглядаючи втомленим та виснаженим. Глибокий аналіз поєдинку показує, що шанувальники, які вважали переможцем Бівола, можливо, не звернули достатньо уваги на силу та кількість ударів, які він отримав, а також на його пасивність у заключних раундах.

За результатами 12-раундового бою, Бетербієв (21-0, 20 КО) здобув перемогу одностайним рішенням суддів над чемпіоном WBA Біволом (23-1, 12 КО). Рахунок суддів був наступним: 114-114, 115-113 та 116-112 на користь Бетербієва. Команда Бівола незадоволена результатом та планує подати офіційну протестну заяву щодо одного з суддів. Однак, це навряд чи змінить підсумок бою.

Сам Бетербієв у інтерв’ю Secondsout зазначив: “Я його травмував, але недостатньо”. На питання про можливий реванш він відповів ствердно: “Так, я думаю так”. Експерт Gareth A. Davies у інтерв’ю BoxNation відзначив пасивність Бівола в другій половині бою та закликав до негайного реваншу через 5-6 місяців, наголошуючи на необхідності більшої активності та напору з боку Бівола у майбутньому поєдинку. Якщо реванш відбудеться у першій половині 2025 року, то прогноз для Бівола не дуже оптимістичний. Йому бракує потужності та войовничості, необхідних для перемоги над Бетербієвим.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI