Збірна Англії готується до захисту титулу чемпіонок Європи

Збірна Англії готується до захисту титулу чемпіонок Європи

Збірна Англії готується до захисту титулу чемпіонок Європи

Збірна Англії з футболу серед жінок продовжує свою підготовку до захисту титулу чемпіонок Європи на чемпіонаті 2025 року. Головний тренер Сарина Вігман оголосила склад з 25 гравців на товариські матчі проти Німеччини та Південної Африки у жовтні. Серед приємних повернень – повернення до складу Лорейн Джеймс, яка відновлюється після травми, а також Лотте Вюббен-Мой та Люсі Паркер. Ці спаринги стануть цінним досвідом для команди перед вирішальним турніром. Поєдинок проти Німеччини, повторення фіналу Євро-2022, відбудеться на легендарному стадіоні “Вемблі”, що додасть історичного значення цій зустрічі.

Тріумфальне Повернення: Джеймс та Збірна Англійських Левиць

Лорейн Джеймс стала однією з трьох футболісток, які повернулися до складу збірної Англії після травм. Зірка “Челсі”, яка має сім голів у 24 матчах за “Левиць”, увійшла до списку з 25 гравців Сарини Вігман та може дебютувати на міжнародній арені після травми, отриманої у квітні.

Джеймс та захисниця “Арсеналу” Лотте Вюббен-Мой повернулися до складу після пропуску матчів відбору у липні. Люсі Паркер з “Астон Вілли” вперше за рік повертається до збірної після травми.

Англія зіграє проти Німеччини на “Вемблі” у п’ятницю, 25 жовтня – повторний матч фіналу Євро-2022, який “Левиці” виграли 2:1. Потім, у вівторок, 29 жовтня, вони зустрінуться з Південною Африкою в Ковентрі – перша зустріч між цими збірними за більш ніж 10 років.

Англія пройшла кваліфікацію на Євро-2025 у Швейцарії, посівши друге місце у групі після Франції. Тепер вся увага зосереджена на підготовці до захисту титулу.

“Гравці та персонал наполегливо працювали, щоб автоматично забезпечити своє місце на Євро наступного літа, що дозволяє нам зосередитися на підготовці до турніру, який розпочнеться 2 липня”, – сказала Вігман.

“Пряма кваліфікація на фінал дає нам цінну можливість зіграти чотири товариські матчі цієї осені та закласти основу на наступне літо. Ми ретельно відібрали суперників, і у нас є два захоплюючих та різних виклики цього разу.

Грати проти Німеччини на стадіоні “Вемблі” – це дуже особливо, і дуже важливо отримати досвід реалізації нашого стилю гри проти найкращих суперників. Потім Південна Африка в Ковентрі, місті та стадіоні, які ми добре знаємо, випробує нас по-іншому.

Вони показали на чемпіонаті світу 2023 року, як швидко вони прогресують і на якому високому рівні знаходяться зараз. Нам потрібно буде показати найкращу гру в обох вечорах”.

Після матчів проти Німеччини та Південної Африки, Англія зіграє проти Сполучених Штатів Америки (чемпіонок Олімпійських ігор) на “Вемблі” 30 листопада та проти Швейцарії (господарок Євро-2025) у Шефілді 3 грудня.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI