Футбол: «Це унікально» – Тухель прагне «переконати» скептиків, вигравши трофей з Англією 15 годин тому

Футбол: «Це унікально» – Тухель прагне «переконати» скептиків, вигравши трофей з Англією 15 годин тому

Новий тренер “Трьох Левів” ставить перед собою амбітні цілі

Томас Тухель, відомий німецький тренер, став новим головним тренером національної збірної Англії. Його призначення викликало хвилю дискусій, адже Тухель не англієць. У своєму першому прес-конференції він звернувся до скептиків, обіцяючи довести свою цінність перемогою та трофеєм. Ця стаття детально розглядає слова та плани Тухеля щодо його нової посади, а також його попередній досвід та амбіції.


Тухель: “Пишаюсь” новим головним тренером збірної Англії, який прагне “переконати” скептиків трофеєм — “Вибачте, у мене німецький паспорт”

Томас Тухель заявив, що сподівається “переконати” всіх, хто сумнівався у його придатності на посаду головного тренера збірної Англії, закінчивши довгу серію без трофеїв для “Трьох Левів”.

Німецький фахівець підписав 18-місячний контракт із збірною, який розпочинається 1 січня 2025 року, і він очолюватиме команду на Чемпіонаті світу 2026 року.

Він став третім не британським головним тренером чоловічої збірної після Свена-Йорана Ерікссона та Фабіо Капелло.

Його призначення викликало питання щодо того, чи варто було Асоціації футболу Англії шукати англійського кандидата на заміну Гарету Саутгейту, а не за кордоном.

“Вибачте, у мене німецький паспорт,” – сказав Тухель, відповідаючи на це питання на своїй першій прес-конференції.

“Можливо, ці вболівальники відчули мою пристрасть до Прем’єр-ліги та країни, як я люблю тут жити та працювати. Сподіваюся, я зможу їх переконати та показати, що я пишаюся тим, що є головним тренером збірної Англії, і я зроблю все можливе, щоб виявити повагу до цієї ролі та цієї країни.”

Тухеля призначено новим головним тренером збірної Англії.

Тухель не новачок у англійському футболі, оскільки він керував “Челсі” з січня 2021 по вересень 2022 року, вигравши Лігу чемпіонів УЄФА, Клубний чемпіонат світу та Суперкубок УЄФА.

Ще одне питання, яке йому поставили, стосувалося того, чи співатиме він державний гімн – тема, яка також піднімалася до тимчасового головного тренера Лі Карслі, який народився в Англії, але грав за збірну Ірландії.

“Я зрозумів від Марка [генерального директора ФА] Буллінгема, що це особисте рішення”, – сказав Тухель.

“Я ще не ухвалив рішення. Англійський гімн дуже зворушливий; я відчував це кілька разів тут, в Англії, на “Вемблі” у фіналах Кубка Англії. Я завжди буду виявляти повагу до країни та дуже зворушливого гімну, але оскільки це новина, я витрачу трохи часу на це рішення.”

Генеральний директор ФА Марк Буллінгем сказав, що на цю посаду було проінтерв’ювано “приблизно 10 осіб”, включаючи англійських кандидатів, але вважає Тухеля “найкращою людиною для цієї роботи”.

“Ми вважаємо, що ми зобов’язані гравцям та країні надати їм цю підтримку, лідерство на турнірах, яке допоможе їм подолати труднощі, щоб дати нам найкращі шанси виграти трофей на чоловічому чемпіонаті світу”, – сказав він.

“Ми вважаємо, що ми це зробили. Ми дуже раді, що Томас приєднався до нас.”

Тухель прагне покласти край посусі без трофеїв

Основна мета Тухеля з Англією – виграти трофей.

Єдиний головний трофей Англії залишається Кубком світу 1966 року, а поразки у фіналах двох останніх чемпіонатів Європи додали років страждань.

На запитання, чи є спроба покласти край посусі без трофеїв його найбільшим викликом у футболі, колишній бос “Челсі”, “Баварії” та “Боруссії” Дортмунд сказав: “Я дуже швидко зрозумів, що це велика робота. Я думаю, що завжди та робота, яку ти виконуєш, є найбільшою роботою. Порівнювати не має сенсу, але це відчувається масштабно та почесно. Це дуже нова робота, оскільки я прийшов з клубного футболу, тому ритм та відповідальність, роль – це нова роль, яка є дуже захоплюючою.”

Тухель також зізнався, що у нього були сумніви щодо переходу до міжнародного футболу.

Він пояснив: “Марк та Джон [технічний директор збірної Джон Макдермотт] зробили дуже чітким, що це стосується футболу. Це дуже швидко мене зацікавило, тому що до того, як ми провели першу розмову, я не був упевнений, чи це роль для мене в міжнародному футболі, оскільки графік дуже відрізняється від клубного футболу. Але потім ми знайшли так багато подібностей та речей, які відповідали моєму підходу та моєму прагненню досягти особливих речей.

Я завжди хотів повернутися до Англії, це була моя велика мета. У мене найкращі спогади про країну, лігу та гравців; ставлення до гри з боку вболівальників, яке формує гравців та характер гравців. Це унікально, тому пропозиція надійшла в потрібний час – ми підтримували імпульс, і за кілька тижнів ми знайшли спільне бачення, проект та пригоду, в якій я дуже радий брати участь. Тепер я повинен виправдати очікування, і я знаю, що в федерації бракує деяких трофеїв. Я хочу допомогти цьому статися.”

Тухель сказав, що це був “пишаючий” день, і додав: “Я дуже емоційний, і я люблю те, що я роблю. Я палко люблю футбол. Ця роль просто оживила мене молодого і повернула мої підліткові роки, щоб хвилюватися з приводу такого великого завдання. За “Трьох Левів”, за підготовку матчів на “Вемблі”

 

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI