Бівол мав частіше добивати Бєтербієва, каже Серхіо Мора

Бівол мав частіше добивати Бєтербієва, каже Серхіо Мора

Суперечливий Вердикт: Серхіо Мора Захищає Б’ївола Після Поразки від Бетербієва

Бій між Дмитром Б’їволом та Артуром Бетербієвим завершився суперечливим рішенням суддів. Серхіо Мора, колишній боксер та експерт, наполягає, що перемогу заслуговував Б’ївол, попри офіційний результат. Його аргументи ґрунтуються на аналізі оборонних дій та тактичної майстерності українського боксера. Проте, чи витримує ця позиція критику? Розглянемо детальніше аргументи Мори та спробуємо зрозуміти, чому рішення суддів викликало стільки запитань.

Серхіо Мора переконаний, що Дмитро Б’ївол заслужив перемогу над Артуром Бетербієвим завдяки своїй обороні та майстерності керування боєм. На його думку, Б’ївол (23-1, 12 KO) ефективно блокував удари Бетербієва, мінімізуючи їхню силу.

Мора, колишній боксер, який славився технікою, перед боєм прогнозував перемогу Б’ївола. Його розчарування результатом пояснюється, імовірно, тим, що він хотів бачити від Б’ївола активніше використання клінчів для нейтралізації Бетербієва. Однак, фізична сила та манера ведення бою Б’ївола не дозволили йому ефективно застосовувати цю тактику в “траншеях” рингу.

Чи спрацював би клінч для Б’ївола?

Ідея використання клінчів, яку пропонував Мора, співпадає з думкою коментатора DAZN Тіма Бредлі. Обидва вважали, що Б’ївол мав би завдавати ударів і одразу ж клінчувати, щоб нейтралізувати атаку Бетербієва. Проте, це – програшна стратегія проти такого супротивника, як Бетербієв. Легко радити Б’їволу використовувати клінчі, але Мора не відчував на собі силу ударів Бетербієва в клінчі. Бетербієв продовжував завдавати потужних ударів навіть у клінчі, що очевидно не подобалося Б’їволу.

В 12-му раунді Б’ївол активно клінчував, але Бетербієв все одно завдавав більш потужних ударів, домінуючи в раунді. Постійні клінчі в останньому раунді створили враження, що Б’ївол перейшов у режим виживання, намагаючись затягнути бій до кінця.

Рада Мори щодо клінчів, ймовірно, була б неефективною, оскільки Б’ївол все одно отримував удари в голову навіть під час клінчу. Йому не подобалося те, що Бетербієв завдавав потужних ударів з близької дистанції, навіть без повного розмаху.

Судді оцінили бій рахунками 114-114, 115-113 та 116-112 на користь Бетербієва.

Мора стверджує, що Б’ївол мав використовувати клінчі, щоб відтісняти Бетербієва та унеможливлювати його атаку, зокрема, намагаючись використовувати травмоване коліно боксера.

“Б’ївол мав змушувати його промахуватись і відступати цього монстра зі старими ногами. У нього була операція, у Бетербієва. Треба було змусити це коліно працювати назад,” – сказав Серхіо Мора на каналі Кріса Маннікса.

“Монстри не люблять відступати. Коли ти клінчуєш їх і відтісняєш, їм це не подобається,” – додав він.

Підсумки бою та спірна оцінка експерта

Безперервні клінчі були б марною стратегією для Б’ївола, оскільки він не міг впоратися з короткими ударами сильнішого Бетербієва. Якби у Б’ївола був сталевий підборіддя, тоді тактика, яку радили Бредлі та Мора, можливо, спрацювала б. Але цього не сталося, і Б’ївол не був готовий приймати потужні удари Бетербієва.

“Я все ще вважаю, що Б’ївол зробив достатньо, щоб виграти цей бій. Я вважаю, що суддівські записки були неправильними. Навіть у найгіршому випадку Б’ївол заслужив нічию, але я вважаю, що він переміг,” – сказав Мора. “Удари, які завдавалися у другій половині бою, припадали на рукавички.”

Проте, удари, які потрапляли в рукавички Б’ївола, все одно передавали силу в голову і впливали на нього. Багато ударів Бетербієва потрапляли в підборіддя та бік голови Б’ївола, їх не блокували повністю. Якби Б’ївол не відчував ударів Бетербієва, він би боровся агресивніше з 6 по 12 раунд.

“Вони не пробивали його захист і не відкидали голову Дмитра Бівола назад,” – сказав Мора. “Тому я не міг дати йому повну оцінку, бо удари потрапляли в рукавички. Я не давав йому балів за удари, що потрапили в рукавички.”

“Я оцінював Б’ївола за оборону та керування боєм, а також за те, що він не дозволяв Бетербієву завдавати комбінацій. Я не розумію, як судді віддали перемогу Бетербієву,” – підсумував Мора.

Подобається цей пост? Поділіться ним з друзями:
UAZMI